Košarka

Vratio se Teletović

Vratio se Teletović
Vratio se Teletović

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH, vratio se na parket nakon tri mjeseca pauze zbog plućne embolije.

As Bruklina odigrao je četiri minuta u duelu protiv Atlante i zabilježio dva skoka uz dva promašaja iz igre. Teletoviću je u januara dijagnostifikovana embolija pluća. Prema prvim najavama ljekari su tvrdili da je sezona za njega završena, ali se oporavio brže od očekivanog, što znači da bi gotovo sigurno trebalo da nastupi i za nacionalni tim BiH na predstojećem Eurobasketu u septembru. Njegovi Netsi doživjeli su novi poraz u prvom kolu NBA plej-ofa Istočne konferencije (91:96), pa Atlanta sada vodi sa 2:0 u seriji, koja se igra do četiri pobjede. Najbolji u redovima domaćina bili su Pol Milsap sa 19 poena, sedam skokova i dvije asistencije i Kajl Korver sa 17 poena. Gostima iz Njujorka nije pomogla ni odlična partija rezerviste Džereda Džeka, koji je bio najefikasniji pojedinac duela sa 23 poena, uz pet uhvaćenih lopti i tri dodavanja. Podršku je imao u Bruku Lopezu sa 20 poena i sedam skokova.

San Antonio je napravio brejk i izjednačio na 1:1 u seriji. Sparse je do pobjede predvodio 39-godišnji Tim Dankan sa 28 poena i 11 skokova, koji je tim učinkom upisao svoj 159. "dabl-dabl" u doigravanjima, po čemu je nenadmašan u NBA ligi. Medžik Džonson ima 157, Vilt Čemberlen 143, Šekil O'Nil 142...

Dankan je, ujedno, došao i do 5.000 poena u plej-ofu. Ipak, najistaknutiji igrač utakmice bio je Blejk Grifin, koji je imao "tripl-dabl" učinak - 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Da ne bude sve kako treba po aktuelnog šampiona, pobrinula se povreda Tonija Parkera. Francuz je morao da napusti teren u trećoj četvrtini, a američki mediji prenose, pozivajući se na izjavu trenera tima iz Teksasa Grega Popoviča, da je u pitanju povreda Ahilove tetive. Zasad se ne zna koliko je povreda ozbiljna i koliko će Parker odsustvovati s parketa.

Memfis je ponovo bio siguran protiv Portlanda (97:82), pa će u Oregon otputovati sa dva trijumfa prednosti. Najbolji kod Grizlisa bili su Kortni Li i Majk Konli sa po 18 poena, dok se kod Trejlblejzersa najviše istakao Lamarkus Oldridž sa 24 poena i 14 skokova.

Rezultati: Atlanta - Bruklin 96:91 (2:0 u seriji), LA Klipers - San Antonio 107:111 (1:1), Memfis - Portland 97:82 (2:0). (Agencije)

Otkaz Bruksu

Ekipa Oklahoma Sitija otpustila je trenera Skota Bruksa, saopšteno je na sajtu ovog NBA ligaša. Bruks je u Oklahomu došao 2008, a dvije godine kasnije proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi. Pod njegovim vođstvom Tander je tri puta igrao u finalu Zapadne konferencije, dok je u velikom finalu 2012. poražen od ekipe Majamija. On je prije Oklahome radio u Sijetlu, Sakramentu i Denveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije