Košarka

Zlatni kadeti se vratili u Sarajevo

Zlatni kadeti se vratili u Sarajevo
Zlatni kadeti se vratili u Sarajevo

SARAJEVO - Kadetska košarkaška reprezentacija BiH, koja se okitila zlatom na Olimpijadi mladih u Tibilisiju, pobijedivši favoizovanu Španiju, stigla je kući.

Novinari i stotinjak građana dočekali su danas mlade šampione ali i druge olimpijce gromoglasnim aplauzom na sarajevskom aerodromu.

Izabranici selektora Josipa Pandže su na ovom takmičenju bili: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija.

Oni su prvi predstavnici jednog kolektivnog sporta koji je BiH predstavljao na EYOF – u, a iako su prvi put bili na ovakvom takmičenju u svoju domovinu su donijeli zlato.

Josip Pandža, trener šampiona, istakao je danas na konferenciji za medije da su njegovi momci zaslužili trijumf. Kaže, dali su sve što se od niih tražilo.

“Ovo pripada njima, zaista su ovo zaslužili”, kazao je Pandža.

Džanan Musa, kapite mladih košarkaša zahvalio se svima, naročito Košarkaškom savezu BiH koji im je omogućio odlaak u Tibilisi.

“Momci koji su iza mene ginuli su sve dali za državni dres i zaslužili su ovo i još jedan veliki aplauz za njih”, kazao je Musa.

Dodao je da iako je ekipa napravila odličan rezultat da na tome neće stati.

“Idemo u Litvaniju po ako ne isti onda po najbolji mogući rezultat”, kazao je Musa.

Emocije koje su vladale u prostorijama aerodroma kulminirale su obraćanjem Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara KSBIH.

“Ako postoji vapaj, ovo je taj. Morate pomoći ovim mladim ljudima” kazao je on rasplakavši se.

(Reprezentacija.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije