Košarka

Zvezda lako do bodova protiv Zadra

Zvezda lako do bodova protiv Zadra
Zvezda lako do bodova protiv Zadra

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Zadra sa 93:66 (25:7, 19:28, 30:14, 19:17), u posljednjoj utakmici 18. kola regionalne Jadranske lige.

Izabranici Dejana Radonjića očekivano su osvojili nove bodove i zadržali maksimalan učinak na čelu tabele, dok su Zadrani, posle nekoliko odličnih partija, pretrpeli deveti poraz.

Nije bilo nimalo neizvesnosti u Pioniru. Zadrani su poveli sa 5:0, a potom su crveno-bijeli napravili seriju 25-2 i stekli prednost koju su s lakoćom održavali do kraja susreta.

Domaćine nije poremetila ni nešto opuštenija igra u drugoj četvrtini. U  nastavku su potpuno zagospodarili terenom i poigravali se sa Zadranima, koji, prema dešavanjima na parketu, nisu ni imali bilo kakvih ambicija za eventualno iznenađenje.

Radonjić je odmarao ključnog igrača Markusa Vilijamsa, a u igri bez uzbuđenja, koja je bila lijepa uvertira pred evroligaško gostovanje Barseloni, Crvenu zvezdu su predvodili Dženkins sa 16, Marjanović sa 15 i Kalinić sa 12 poena.

Bolji od ostalih u inferiornom timu Zadra bili su Barac sa 13 i Ivanov i Florens sa po 12.

Odigrano ranije: Olimpija - Mega Leks 85:75, Levski - Solnok 61:82, Metalac - Partizan 72:83, MZT - Krka 60:72, Cibona - Budućnost 67:84, Igokea - Cedevita 57:86.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije