Košarka

Zvezda ostala u igri

Zvezda ostala u igri
Zvezda ostala u igri

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Albu rezultatom 86:69, u 5. kolu top 16 faze Evrolige. "Crveno-bijeli" su oduševili navijače u ispunjenom "Pioniru" ostvarivši prvu pobjedu u top 16, kojom su uhvatili priključak u borbi za četvrtfinale.

Beograđane su do vrijedne pobjede predvodili Boban Marjanović sa 17 i Čarls Dženkins sa 12 poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili Džamel Meklin sa 14 i Klif Hemonds sa 11.

"Čestitke svima u klubu na prvoj, istorijskoj pobjedi u top 16 fazi, koja je veoma značajna za ovaj mlad tim. Velika je stvar što smo osvojili prve bodove i generalno smo svih 40 minuta odigrali dobro. Odbrana je bila na nivou, kao u većem dijelu sezone, od starta smo stekli prednost i kontrolisali meč do kraja. Sjajan ambijent, hvala navijačima, koji su bili dodatni podsticaj. Raduje me što smo odigrali još jedan odličan meč, iskoristili smo razlike dva tima u visini i iz dobre odbrane stekli prednost", rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde, i dodao:

"Plasmanom u top 16 napravili smo izuzetan posao, najmađi smo tim u Evroligi, ali nismo željeli time da se zadovoljimo, iako smo izgubili prva četiri meča. Ekipa mora još da se nadograđuje i zbog psihologije. Četiri poraza nisu teško pala, nismo se opterećivali i znamo koji su nam pravci. Valorizovali smo pobjedu iz Podgorice i idemo dalje."

Navijači u "Pioniru" sjajno su dočekali bivšeg igrača beogradskog kluba Sašu Obradovića, koji sada sjedi na klupi Albe. Pristalice "crveno-bijelih" dočekale su ga ovacijama, nekoliko minuta uzvikivali su njegovo ime, a, ganut dočekom, Obradović nije skrivao emocije i suze. Crvena zvezda se odužila Obradoviću poklonom za njegov 46. rođendan, uručen mu je uramljen dres "crveno-bijelih" sa brojem šest, koji je nosio tokom igračke karijere.

"Skoro nisam osetio ovakav ambijent, lepo je igrati, pa neka sam i na suprotnoj strani. Emotivno sam regovao, nije lako, na kraju krajeva, moj je narod, a kamoli kada si Zvezdino dete. Neviđeno mi znači doček i bilo je teško voditi utakmicu protiv bivšeg, voljenog kluba. Hvala navijačima. Najbolji su, iako su i naši dobri", rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije