Košarka

Zvezda poražena od Galatasaraja nakon produžetaka

Zvezda poražena od Galatasaraja nakon produžetaka
Zvezda poražena od Galatasaraja nakon produžetaka

Košarkaši Crvene zvezde Telekom propustili su da naprave ogroman korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrolige jer su u Istanbulu izgubili od Galatasaraja sa 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7) poslije dva produžetka u dramatičnom meču 6. kola.

 Za takav ishod najveće zasluge ima srpski internacionalac Zoran Erceg, koji je sa 12 metara pogodio trojku kojom je izborio prvi produžetak, u kome su crveno-bijeli propustili poslednji napad, pa su kažnjeni u narednom u kome im je presudio nekadašnji NBA as Karlos Arojo, prenosi Blic.

Toliko je bilo majstorija Markusa Vilijamsa, tolko odličnih odbrana crveno-belih, da se činilo da bi sve sem njihove pobjede bilo nezasluženo. Ali, ni to što su za igru bili raspolaženi i kapiten Luka Mitrović, i Boban Marjanović, naročito kada je trebalo pogoditi slobodna bacanja u napetom dijelu utakmice, te Nikola Kalinić, nije bilo dovoljno za uspjeh. Čak ni serija 14:0 kojom su gosti "otvorili" drugo poluvrijeme, jer ih je domaćin nadmašio u ludoj završnici, ne uspjevši ipak da nadoknadi poraz od osam poena razlike iz Beograda, u prvom dijelu prve faze Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije