Košarka

Zvezda preko Mege do druge pobjede

Zvezda preko Mege do druge pobjede
Foto: Ilustracija | Zvezda preko Mege do druge pobjede

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Mega Bemaks u drugom kolu ABA lige na svom terenu sa 90:80.

Crvena zvezda je u meču u kome se igralo u naletima i mini-serijama oba kluba prelomi individualnim kvalitetom nekolicina igrača.

Prije svih, tu je Tejlor Ročesti koji je "sipao" iz svih pozicija i bio najefikasniji u redovima pobjednika sa 26 poena (6/8 za dva, 4/7 za tri i 2/2 penali). Uz to, Ročesti je imao i šest asistencija. Pratio ga je Džejms Feldin sa 21 poenom, pet skokova i dvije asistencije.

Još po deset poena su imali Antić i Bjelica. 

Ročestijev učinak moglo je da pokvari pet izgubljenih lopti, ali je povremeno srljanje i konfuzija u igri bila osobina obje ekipe u meču. Zbog toga su i jedni i drugi često igrali promjenljivo. 

Tok meča je kontrolisala Zvezda koja je u više navrata dolazila i do dvocifrene prednosti. Mega bi se po pravilu uvijek vraćala, prvo odličnim rolama Dilana Enisa i Goge Bitadzea sa 21, odnosno 19 poena, da bi kasnije junak iz sjenke mogao da postane i Nikola Rebić koji je takođe upisao 19 poena. 

Rebić je bio jedan od pokretača Mege u trenucima kada se ona približavala u trećoj četvrtini, ali bi svaki put crveno-bijeli imali odgovor i do kraja uspjeli da održe dvocifrenu prednost koju su po prvi put stekli u drugoj četvrtini na 43:33. 

Viđeni su i neki atraktivni poeni, a Matijas Lesor je uprkos neubjedljivoj partiji imao jedan od takvih poteza, zakucavanje u drugoj četvrtini koje konkuriše za zakucavanje sezone već sada. 

Pero Antić je po ulasku na parket pozdravljen ovacijama i upravo se on u početku pokazao kao bitan šraf koji će pogađati kada treba da bi Zvezda došla do druge pobjede na početku nove sezone ABA lige.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije