Košarka

Zvezda protiv stare mušterije

Zvezda protiv stare mušterije
Foto: N.N. | Zvezda protiv stare mušterije

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 21 čas u "Kombank areni" u devetom kolu Evrolige dočekuju Baskoniju, protiv koje su u dosadašnjoj istoriji imali dosta uspjeha u međusobnim duelima.

Od dosadašnjih šest mečeva dva protivnika, čak pet puta su slavili "crveno-bijeli". Jedini trijumf tim iz Vitorije je ostvari prethodne sezone u Beogradu. Tim Dušana Alimpijevića, trenera Zvezde, u seriji je od četiri poraza u najelitnijem evropskom takmičenju, pa je pobjeda u ovom meču veliki imperativ ukoliko se želi ostati u trci za pozicije koje vode u plej-of na kraju regularnog dijela sezone.

Baskonija je sa druge strane nakon lošeg starta sezone i četiri poraza u posljednja četiri susreta ostvarila tri pobjede. Posebno se tu ističe maestralna pobjeda nad Real Madridom (105:75) u sedmom kolu.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u Kataloniji, gdje se u derbiju večeri od 21 sastaju Barselona i Makabi. "Barsa" ove sezone igra od sjaja do očaja, nakon ubjedljivih pobjeda nad protivnicima uglavnom ih dočekaju jednako bolni porazi.

U ostalim mečevima devetog kola sastaju se: večeras: Žalgiris - Anadolu Efes (19), Bamberg - Valensija (20), Armani - Olimpijakos (20.45), u petak: Fenerbahče - Himki (18.45), Panatinaikos - Real Madrid (20), Unikaha - CSKA (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije