Košarka

Zvezda sasjekla "kneževe" u Monaku

Zvezda sasjekla "kneževe" u Monaku
Foto: Twitter KK Crvena zvezda | Zvezda sasjekla "kneževe" u Monaku

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Monako u drugom kolu grupe A Evrokupa u gostima sa 66:63.

Zvezda je tokom tvrde i neatraktivne utakmice poprilično oscilirala i u odbrani i u napadu i na kraju je čitav meč stao u jedan šut za tri poena.

Pogodio ga je Džo Reglend koji tokom meča nije mogao da pogodi skoro ništa. Ipak, u poslednjem minutu je pogodio ključnu trojku i dva slobodna bacanja i tako obezbijedio pobjedu svom timu.

Ne treba zaboraviti da su trojci Reglenda prethodila dva ofanzivna skoka, prvo Cirbesa, a onda i Fajea poslije dva promašaja za tri Zvezde.

Riječ "horor" najbliže opisuje Zvezdin napad u prvih pet minuta utakmice. Monako je izlazio agresivno da bi zatvorio spoljnu liniju gostujuće ekipe i u prvih nekoliko minuta je to radilo.

Zvezda je imala sreću što ni napad Monaka nije bio ništa bolji u tim uvodnim minutima pa je na polovini prve dionice Kikanović bio jedini strijelac na parketu, a Monako je vodio 4:0.

Prve poene je za goste ubacio Muhamad Faje trojkom u posljednjim sekundama napada poslije punih pet minuta i deset sekundi.

Od tog trenutka, gosti kreću da igraju brže i prave seriju 17:2 i prvu četvrtinu završavaju sa prednošću od 11 poena, 17:6.

Zvezda je na trenutke u toj prvoj četvrtini igrala i vrlo lijepo, pa tako treba izdvojiti akciju gde je Beron poslao loptu na suprotan kraj terena za trojku Perperoglua, ali je ovaj video samog Simanića na čeonoj liniji i Zvezdin krilni centar je atraktivno zakucao.

Odžo je bio dominantan u skoku, a Bili Beron je napadački "reanimirao" ekipu trojkom, a onda i ukradenom loptom i polaganjem u kontri tokom prve četvrtine.

Derek Nidam i Džo Reglend nisu bili raspoloženi za Monako i Zvezdu, ali za domaćina u drugoj četvrtini jeste bio raspoložen Džerod Džons.

On je svojim poenima na niskom postu održavao priključak za ekipu Monaka do polovine druge dionice kada se opet vraća u igru Elmedin Kikanović.

Nakon pogodaka Žozefa i Lakomba, Monako je prišao na samo pet poena zaostatka, 21:16. Filip Čović je odmjenio Berona i trojkom vratio +8, ali je ta prednost bila kratkog daha.

Monako je serijom 8:0 potpuno ušao u egal na minut do kraja, da bi kraj prvog poluvremena opet prošao u znaku Berona koji je trojkom, a onda i prodorom obezbijedio Zvezdi 29:24 poslije 20 minuta igre.

Kvar na semaforu

Na početku drugog poluvremena dogodila se nesvakidašnja situacija, pokvario se semafor i aparati za mjerenje vremena i statistiku. Uslijedila je pauza od petnaestak minuta poslije čega se Zvezda potpuno "ohladila" i ušla u kontra ritam.

Lazić je promašio novu trojku, Beron i Čović su gubili lopte, Robinson je pogađao i poslije četiri minuta nastavka Monako je vodio 35:31.

Kroz odbranu Zvezde je "duvala promaja", napad je bio loš, igrači Monaka su počeli da pogađaju i domaćin je poenima Hamera napravio najveću razliku u odnosu na Zvezdu.

Nedaćama timu Milana Tomića tu nije bio kraj, serija Monaka je bila nestvarnih 18:0. Od 31:24 za Zvezdu, Monako je došao do 42:31 trojkama Robinsona i Utare i pogocima Hamera.

Međutim, Perperoglu pogađa za tri i odlično otvara posljednju deonicu, Zvezda samo na minus četiri - 44:40. Kikanović precizan na drugoj strani, a Odžo polovičan sa penala. Lazarik Džons vraća prednost od plus sedam Francuzima. Opet trojka Peperoglua - 48:44. Reglend pogađa uz prekršaj - 48:47.

Kikanović prekida seriju Zvezde, a Regland pravi četvrti prekršaj i gosti su opet u problemu. Hamer polovičan, Cirbes siguran, Monako gubi loptu, a Nenac polovičan sa linije slobodnih bacanja - 51:50.

Hamer opet najbolji ispod koša Zvezde, ali Čović pogađa uz prekršaj i novi egal - 53:53. Džerald Robinson za dva, a onda Beron uz prekršaj za prednost Zvezde - 55:56. Kikanović je definitivno najbolji pojedinac na meču i ako slave Francuzi biće sigurno proglašen za igrača utakmice.

Perperoglu za novu prednost Zvezde. Monako ne koristi napad, a Faje oba puta pogađa sa linije slobodnih bacanja. Kikanović vraća minimalan zaostatak za domaće. Cirbes polovičan, Robinson pogađa i izlazi zbog povrede, a onda trojka Reglanda za 61:64. Crveno-bijeli su na korak od pobjede. Monako gubi loptu i Reglend sa penala stavlja tačku na pobjedu Zvezde 61:66. Džons je samo ublažio poraz - 63:66.

(b92/novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije