Košarka

Zvezda slomila Bajern i plasirala se u Top16 Evrolige

Zvezda slomila Bajern i plasirala se u Top16 Evrolige
Zvezda slomila Bajern i plasirala se u Top16 Evrolige

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u Top16 fazu Evrolige, pošto su večeras pobijedili na svom terenu Bajern sa 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 28:11) u 10. kolu A grupe elitnog takmičenja.

Izabranici Dejana Radonjića su u direktnom duelu o putniku u narednu rundu nadigrali minhenski klub i obezbijedili treće mjesto najjače grupe ove sezone u Evroligi, ispred pravaka Evrope Real Madrida.

U meču punom preokreta i neizvesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši Crvene zvezde, koji će drugu godinu zaredom igrati u Top16 Evrolige.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Kvinsi Miler sa 20 poena, a pratili su ga Maik Cirbes sa 17 i Marko Gudurić sa 16.

Meč je odigran u hali Pionir pred više od 7.000 gledalaca, a sudili su Edi Vijator (Francuska), Spiros Godas (Grčka), Visente Bulto (ŠPanija).

Zvezda: Vilijams 0, Rebić 0, Tompson 4, Dangubić 0, Lazić 6, Tejić 0, Simonović 8, Gudurić 16, Jović 9, Miler 20, Cirbes 17, Štimac 4.

Bajern: Rivers 10, Tompson 11, Sajfert 0, Renfro 9, Micić 0, Ðedović 8, Cipser 2, Savanović 19, Gavel 4, Majr 0, Tejlor 4, Brajant 4.

Nošena fantastičnom podrškom prepunog Pionira, Zvezda je od starta nametnula svoj ritam i već posle pet minuta imala dvocifrenu prednost, najviše zahvaljujući Mileru, ali i čvrstom odbranom na granici faula.

Goste iz Minhena je u igri održavao Savanović, jedini raspoložen u tim trenucima u redovima Bajerna. Kada su se kasnije srpskom košarkašu pridodali još Ðedović i Rivers, ekipa Svetislava Pešića uhvatila je priključak i na poluvreme otišla sa podnošlljivih minus četiri.

Košarkaši Crvene zvezde su u nastavku znatno teže dolazili do poena, što je Bajern znao da koristi i potpuno se vrati u igru. Skupo plaćeni tim Bavaraca se skroz opustio, Rivers je pogađao van linije 6,75, pa je u finišu trećeg kvartala bilo čak 11 razlike za Bajern.

Činilo se da Zvezda gubi korak za Bajernom kako se bližio kraj meča, ali je serijom 12:2 preko Gudurića vratila neizvesnost. Miler je ponovo preuzeo odgovornost i pogađao, ali ga je na suprotnoj strani pratio Dion Tompson.

Ulog je bio preveliki da bi izostala tenzija u finišu, viđeno je mnogo grešaka oba tima, ali je fenomenalni Miler, uz veliku pomoć Cirbesa i Gudurića, trasirao Zvezdi plasman dalje.

Tabela A grupe: Fenerbahče 8-2, Himki 5-5, Crvena zvezda 5-5, Real Madrid 5-5, Bajern 4-6, Strazbur 3-7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije