Košarka

Zvezda trojkama i zakucavanjima "razbila" Zadar u "Pioniru"

Zvezda trojkama i zakucavanjima "razbila" Zadar u "Pioniru"
Foto: starsprt | Zvezda trojkama i zakucavanjima "razbila" Zadar u "Pioniru"

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Zadar na svom parketu u 20. kolu ABA lige sa 97:67.

Zvezda je uspjela pred kraj sezone da se domogne prvog mjesta i to mjesto je sačuvala pred posljednja dva kola regionalne lige.

Zvezda je Zadar porazila onog trenutka kada je stegla odbranu i opustila ruku u šutu za tri poena. Malo izgubljenih lopti, čak 13 trojki i mnogo zakucavanja donijeli su Zvezdi važnu pobjedu.

Najefikasniji su u Zvezdi bili Džejms Feldin i Alen Omić sa po 14 poena, 13 je ubacio Lesor, 11 Janković, a 10 Dejan Davidovac. Na drugoj strani je Kristijan Krajina imao 16, a jedino je još Preston Nouls bio dvocifren sa 10 poena.

Početak utakmice poslije uvodnih poena Nemanje Dangubića nije nagovještavao ovakav rasplet jer su gosti vrlo brzo došli do prednosti 10:4.

Poslije prvih pet minuta, crveno-bijeli su pojačali odbranu što je uz dobru rolu Lesora i dvije uzastopne trojke Feldina, pa Dangubića vratilo "tas" na stranu crveno-bijelih.

Zvezda je tako prvu četvrtinu završila sa prednošću od tri poena 22:19, a u drugoj je zaigrala još angažovanije, kako u odbrani, tako i u napadu. Tako se serijom 7:0 došlo i do prve dvocifrene razlike u korist Alimpijevićeve ekipe 29:19.

Nije se mnogo videlo da su prije samo tri dana igrali evroligaški duel sa Armanijem jer su energetski tokom druge četvrtine izgledali zaista dobro.

To im je donijelo nekoliko dobrih odbrana koje su poslije zakucavanja Enisa i Bjelice omogućile domaćinu da ode i na +15 (42:27) na četiri minuta do poluvremena.

Zadar je, nošen Kristijanom Krajinom i Jakovom Vladovićem, uspio da smanji zaostatak do poluvremena, ali ne i da doprinese preokretu u posljednja četiri minuta do pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije