Košarka

Zvezda u finalu KSL, drugi put bolja od Partizana

Zvezda u finalu KSL, drugi put bolja od Partizana
Foto: Twitter-KK Crvena zvezda | Zvezda u finalu KSL, drugi put bolja od Partizana

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Košarkaške superlige Srbije jer su i u drugoj utakmici savladali vječitog rivala Partizan sa 81:73.

Zvezda je tako sa 2-0 riješila polufinalnu seriju sa Partizanom i četvrti put uzastopno će se boriti za trofej u nacionalnom prvenstvu, pošto je sva tri prethodna riješila u svoju korist.

Ekipa Milenka Topića je pokazala da u ovom trenutku ipak raspolaže većim kvalitetom, pa sada čeka pobjednika drugog polufinala između FMP i čačanskog Borca.

U toj seriji "panteri" vode 1-0.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počela je sjajnom šuterskom predstavom Zvezde, koja je pogodila pet od prvih devet šuteva za tri. Međutim, Partizan je igrao solidnu odbranu i osim tih pogodaka, nije dozvoljavao da se rival odlijepi.

Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Vilijams-Gos koji je u jednom trenutku poveo seriju Partizana od 11:0 kojom je domaćin došao do preokreta, da bi "crveno-bijeli" sredinom drugog perioda ostali bez Ognjena Dobrića.

Njega je kolenom u koljeno udario Đorđe Gagić i iznijet je sa terena, ali se srećom vratio na parket u nastavku.

Do kraja poluvremena se igralo u egalu, ali je Partizan zahvaljujući Vilijams-Gosu na pauzu otišao sa minimalnom prednošću.

Možda i presudni momenti dogodili su se kada je Partizan otišao na +9 (51:42), pošto je domaći sastav napravio nekoliko grešaka i dozvolio protivniku da se za manje od minuta vrati.

U posljednju četvrtinu "crno-bijeli" su ušli sa pet poena viška, ali tada je proradio Janković, koji je postigao 13 poena i završavao gotovo svaki napad Zvezde.

U samom finišu mu se priključio Ročesti, dok Partizan nije pogađao šuteve sa distance i gosti su uspeli da sačuvaju vođstvo, a ključ trijumfa definitivno je skok jer je gostujući tim imao skoro 20 više uhvaćenih lopti (43:25).

Spomenuti Ročesti opet je bio najefikasniji sa 23 poena (6-8) iz igre, uz 4 asistencije i 3 skoka, dok je Janković dodao 16 i bio prelomni faktor. Davidovac je bio blizu dabl-dabla sa 11 poena i 9 skokova, dok je Dobrić i pored povrede dodao 10 i uhvatio 6 lopti.

S druge strane, Vilijams-Gos je predvodio ’crno-bijele’ sa 20 poena, a dvocifreni su još bili Gagić sa 13, odnosno Von sa 12.

Termin prve utakmice finala KLS, koje se igra u tri pobjede, biće poznat nakon okončanja serije između FMP i Borca.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije