Košarka

Zvezda u finalu plej-ofa

Zvezda u finalu plej-ofa
Zvezda u finalu plej-ofa

KRAGUJEVAC - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se večeras u finale plej-ofa Superlige Srbije, nakon što su u Kragujevcu savladali Radnički sa 76:71 (15:17, 14:20, 27:15, 20:19).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Omar Tomas sa 19 poena i 14 skokova. Petar Popović doprinio je sa 14 poena i sedam skokova, dok je Branko Lazić takođe postigao 14 poena. Kragujevčane su predvodili Boris Bakić sa 15 i Stiven Marković sa 13 poena.

Zvezda je tako slavila sa ukupno 2:1 u seriji i sada će igrati protiv desetostrukog uzastopnog šampiona Partizana. Finalna serija počinje u utorak, 5. juna.

Rivali su večeras odigrali uzbudljivu utakmicu u kojoj je finalista riješen bukvalno u posljednjem minutu meča. Radnički je poslije mnogo borbe stekao osjetniju prednost na poluvremenu, 37:29.

Zvezda je, međutim, silovito počela drugo poluvrijeme i napravila seriju od 16:0, povela sa 45:37, potpuno preokrenuvši rezultat.

Radnički se nije predavao i u posljednjem minutu treće četvrtine prišao je na poen zaostatka 50:49, ali je Zvezda ipak u posljednju dionicu ušla sa četiri poena prednosti, 56:52.

Poslije dvije trojke Markovića Radnički je izjednačio na 60:60, ali je Zvezda uspijevala da zadrži minimalnu prednost. Beograđani su u posljednji minut ušli sa poenom prednosti, 70:69, a onda je bila precizna i sa penala tako da je stekla osjetniju prednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije