Košarka

Zvezda zablistala i srušila Galatu

Zvezda zablistala i srušila Galatu
Zvezda zablistala i srušila Galatu

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su nastup u Evroligi fantastičnom pobjedom protiv Galatasaraja u Kombank areni – 76:68.

Crveno-bijeli su uz podršku oko 17.000 navijača sjajnom igrom u potpunosti nadigrali skupocijeni turski tim i istakli kandidaturu za Top16 fazu, piše B92.

Turski dim držao se samo u prvoj dIonici (20:18), a Zvezda je ključnu razliku napravila u drugoj dIonici u kojoj je goste svela na samo 10 poena (29:10).

U dva navrata crveno-bIJeli su imali 18 poena prednosti, pa su na kraju ostvarili startni trijumf lakše nego što su očekivali.

Možda i najbolju utakmicu u karijeri odigrao je dominantni Boban Marjanović koji je meč završio sa 22 poena (11-14), 10 skokova i indeksom 30. Maestralan je bio i Markus Vilijams koji je preuzimao odgovornost kada je trebalo, a meč je završio sa 15 poena, 4 skoka i 7 asistencija. Jaka Blažič odradio je sjajan posao u prvom poluvremenu, podigrao je ekipu, a na kraju je imao 12 poena i 2 skoka.

Na drugoj strani, Zoran Erceg je imao 17 poena i 8 skokova, a Aradori je dodao 11 poena. Vladimir Micov imao je 4 poena i 3 skoka.

U narednom kolu Zvezda gostuje u Litvaniji ekipi Neptunasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije