Košarka

Zvezda želi brejk u Litvaniji

Zvezda želi brejk u Litvaniji
Zvezda želi brejk u Litvaniji

Pregaziti Neptunas, napraviti čudo i izbaciti nekoga iz kvarteta moćnih i bogatih - glasio je plan navijača Crvene zvezde za plasman u Top 16 fazu, istog trenutka nakon što su izvučeni sastavi grupa.

Splet događaja od tada, pa do danas, doveli su do kreiranja mišljenja da će se sve osim laganog trijumfa, večeras (18.00, Sport klub) na gostovanju u Litvaniji, smatrati kiksom crveno-bijelih, piše Sportski žurnal.

"Nije realno, a ni pametno da se postavljaju stvari kako je naša eventualna pobeda u Litvaniji normalna stvar. Da ne govorim o plasmanu u Top 16. Mi smo u grupi sa četiri kluba koji imaju ogromne budžete i to ne samo u odnosu na nas, već su u vrhu na nivou cele Evrolige. To su timovi sa ogromnim iskustvom i kvalitetom i sada je potrebno da jednog iz tog probranog društva ostavimo iza nas. Koliko je to realno", zapitao se Dejan Radonjić, strateg crveno-bijelih.

To što mnogi olako precrtavaju Neptunas nije ni najmanje iznenađenje, s obzirom da je, prema riječima Radonjića, to učinjeno istog dana kad je obavljen žrijeb.

"Neptunas je odmah proglašen autsajderom, kao ekipa koja nema šta da pokaže. Nije mi samo jasno na osnovu čega je to urađeno. Tada se nije znalo ni ko napušta koji klub, a da ne govorim o pojačanjima. U tom momentu je samo moglo da se konstatuje da se radi o debitantu u Evroligi", rekao je on.

Litvanija je možda jedina zemlja gdje je fudbal u sjenci košarke, pa kada se na to doda i da će publika u gradu na Baltičkom moru imati priliku premijerno da uživo gleda svoj tim u evropskoj eliti, izvjesno je da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će na tribinama biti skoro 6.000 gledalaca (kapacitet 5.880 mjesta).

"To je za njih istorijska utakmica. Prvi put svom gradu donese Evroligu i to sa sobom nosi dodatnu motivaciju koja iz tima može da izvuče maksimum i da ga dovede u poziciju da odigra preko svojih realnih mogućnosti. Njihovi eventualni trijumfi, pogotovo kod kuće, sigurno neće biti iznenađenje. Niko do Evrolige nije došao slučajno", zaključio je Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije