Košarka

Zvezdi Superkup ABA lige

Zvezdi Superkup ABA lige
Foto: ABA liga | Zvezdi Superkup ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su Superkupa ABA lige u Laktašima nakon što su u finalu porazili Budućnost 89:75 (28:16, 29:16, 21:23, 11:21).

Bila je to demontracija kvaliteta "crveno-bijelog" tima jer su izabranici Milana Tomića vodili sve vrijeme i nijednog trenutka pitanje pobjednika nije došlo u pitanje. Već nakon 10 minuta igre bilo je plus 12 za Zvezdu, a na poluvremenu 57:32 za "crveno-bijele".

Sredinom treće dionice Podgoričani su napravili seriju od osam vezanih poena ali Beograđani su na sve imali odgovor i nisu dopustili da se prednost spusti ispod 20 poena.

U posljednju dionicu meča tim Aleksandra Džikića je ušao sa zaostatkom od 23 poena a šest vezanih poena Filipa Barovića podgrijali su nadu Podgoričana da mogu nešto više ali uprkos opuštenijem pristupu Zvezda je rutinski meč privela kraju.

Zvezda je do finala stigla nakon što je u prvom meču savladala Olimpiju (86.60) da bi u polufinalu bila bolja od Cedevite (79:68).

Budućnost je u prvom meču bila bolja od Igokee (90:86) a u polufinalu je izbacila Partizan nakon produžetaka (90:87).

Superkup je bila uvertira u 18. sezonu regionalne ABA lige koja startuje 28. septembra, a u kojoj titulu šampiona brani Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije