Moto sport

Goli uvod uoči F1 vikenda u Kanadi

Goli uvod uoči F1 vikenda u Kanadi
Goli uvod uoči F1 vikenda u Kanadi

Policija u Kvebeku sukobila se u petak sa demonstrantima koji su protestovali protiv trke Formule 1 koja se ovog vikenda vozi u Kanadi.

Sukob između dvije strane eskalirao je kada su studenti počeli da se skidaju u želji da osramote organizatore trke Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, a  prema posljednjim informacijama najmanje 40 osoba je uhapšeno.

Djevojke su grudi prekrivale crvenom bojom i kvadratima iste boje koji su simbol protesta, a policija je bacala suzavac.

"Svi goli na ulicu" bila je parola demonstranata, koji su organizatore trke nazivali zagađivačima, seksistima i lopovima.

Protest je objašnjen željom da bude ukazano na problem finansiranja trke iz budžeta pojedinih provincija. Takođe je ukazano da istovremeno povećavanje školarine studentima.

Protest objašnjen željom da bude ukazano na problem finansiranja trke iz budžeta pojedinih provincija

"Ovom vrstom protesta želimo da ukažemo na to da je potrebna veća transparentnost po pitanjima finansija. Vlada je ta koja se krije, odnosno njihovi motivi su skriveni", rekao je jedan od studenata koji je bio samo u donjem vešu.

Na drugoj strani premijer Kvebeka Žan Šares je kritikovao proteste.

"Kada su protiv trke, protiv su i svih stanovnika Kvebeka", objasnio je Šares.

Trka će biti vožena u nedjelju u 20 časova po srednjoevropskom vremenu. U petak su voženi treninzi, a u subotu treći trening (16 časova) i kvalifikacije (19 časova).

Vodeći u generalnom plasmanu je Fernando Alonso sa 76 bodova. Iza Španca iz Ferarija su Red bulovi piloti Sebastijan Fetel i Mark Veber sa po 73 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije