Moto sport

Krčmarice na evropskom ispitu

Krčmarice na evropskom ispitu
Krčmarice na evropskom ispitu

Međunarodna auto-trka na brdskim stazama pod nazivom "Bell Rafinerija ulja 2012" biće u subotu i nedjelju održana na Krčmaricama, kod Banjaluke.

U subotu se voze kvalifikacione vožnje, a u nedjelju se voze dvije vožnje koje se boduju za šampionate RS i BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, ali i za Kup "Sigurnosti na cestama", koji je pod okriljem Svjetske automobilističke federacije (FIA).

Prijavljeno je više od 50 takmičarskih vozila, od čega četiri formula bolida i nekoliko automobila sa preko 400 konjskih snaga.

Organizator trke je Auto-klub "Brkić servis", koji je uz pomoć Administrativne službe grada Banjaluka i sponzora uspio da bitno popravi uslove na stazi u odnosu na prošlu godinu tako da se očekuje obaranje rekorda postavljenog 2009. godine koje drži Slovenac Vladimir Stankovič, a postavljen je sa Formulom 3.000.

Ove godine organizator "polaže ispit" za kandidaturu i organizovanje trke u 2013. godini, koja će se bodovati za Evropski, ali i za Međunarodni kup u brdskim trkama gdje je jedan od važnih elemenata i posjećenost od strane publike.

Staza na kojoj se trka vozi je ocijenjena kao uslovna i gotovo idealna posebno po pitanju starta, koji se rijetko gdje nalazi u samoj blizini grada.

Zbog održavanja trke od 10 do 18 časova oba dana biće obustavljen saobraćaj na putu Banjaluka - Slatina, na dijelu od raskrsnice kod Centra za rehalibitaciju "Dr Miroslav Zotović" do prevoja na vrhu Krčmarica, najavljeno je iz Administrativne službe grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije