Moto sport

Preminulo troje povređenih u nesreći tokom brdske trke na Tari

Preminulo troje povređenih u nesreći tokom brdske trke na Tari
Preminulo troje povređenih u nesreći tokom brdske trke na Tari

U udesu koji se dogodio tokom međunarodne brdske trke "Tara 2012" kada je u nedjelju bh. automobilista Branimir Simić izletio sa staze na brdskoj trci "Tara 2012" i završio među gledaocima povrijeđeno je četvero ljudi, od kojih je troje kasnije preminulo.

Nikola Trišić iz Bajine Bašte umro je na putu do bolnice, dok je Dragiša Jakovljević preminuo u užičkoj bolnici.

Jovana Trišić (27) sa teškim povredama glave je iz užičke bolnice hitno prebačena u Beograd. Poslije višečasovne borbe za njen život, nesrećna djevojka je podlegla povredama.

Sin nastradalog Jakovljevića Stefan Jakovljević (17) zbrinut je na odjeljenju dječje hirurgije i nalazi se van životne opasnosti.

Nesreća se dogodila oko 12.30 časova na trci u kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara uglavnom iz regiona.

Simić je izgubio kontrolu nad vozilom na oko 500 metara od cilja u mjestu Jasikovica, a očevici kažu da bi tragedija bila i veća da automobil nije udario u veliki putokaz koji je znatno ublažio udarac.

Na video-snimcima i fotografijama nakon udesa vidi se kolika je silina udarca bila kada je pukao točak na Simićevom automobilu.

Trka je juče prekinuta, a organizator trke Dragan Simić, predstavnik Auto-kluba Balkan, rekao je da je sve bilo preduzeto da trka bude obezbijeđena i da je publika sa nebezbjednih mjesta, na kojima je bio pojačan broj redara, bila uklonjena.

"Pre nego što je trka puštena pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da mi istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost", rekao je Simić

U trci je, inače, učestvovalo oko 50 vozača, a po forumima i portalima koji se bave auto-moto sportom u regionu moglo se pročitati svašta.

Od zamjerki organizatoru na propustima u pripremi staze i obezbjeđenju iste pa sve do razočarenja činjenicom da su svi unesrećeni transportovani putevima umjesto da je u spasavanju života upotrijebljen helikopter.

Organizatoru se zamjera što mjesto na kojem se desila nesreća uopšte nije bilo obezbijeđeno zaštitnom ogradom, a da stvari budu gore, Simićev automobil zaustavio se tik pored frižidera sa pićem, jer je u toj zoni bio postavljen privremeni bife.

Portali prenose čudnu situaciju koja se desila prije trke, a to je da je promijenjen direktor. Umjesto Nenada Kravića, koji nije imao validnu internacionalnu licencu, prema odluci organizatora ulogu direktora trke je preuzeo gost iz BiH Ismet Gaćo.

Spasojević ostao bez noge

Veliku tragediju kao da je najavio subotnji trening, na kome je težak udes imao srpski automobilista Miloš Spasojević. On je tokom trening vožnje jugom 45 udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil.

Spasojević je doživio teške prelome obje noge, a svjedoci tvrde da je vatrogascima dugo trebalo da ga izvade iz smrskanog automobila, kojem su na kraju morali odsjeći dio krova.

Spasojević je prvo prebačen u užičku bolnicu, a onda i u Beograd, gdje mu ljekari nisu uspjeli da spasu jednu nogu, koja je morala biti amputirana. Nakon operacije nalazio se van životne opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije