Moto sport

Vesnić bez konkurencije

Vesnić bez konkurencije
Vesnić bez konkurencije

Dvodnevna kružna trka "Nagrada Bell rafinerije ulja CEZ", koja je proteklog vikenda održana na stazi u Zalužanima, a koja je vožena za šampionate Centralnoevropske zone, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, RS i BiH i FIA kup sigurnosti na cestama, nije donijela iznenađenja kada su u pitanju pobjednici.

U Diviziji 5, u kojoj su vozile najjače klase (ST), u dva dana takmičenja vožena je samo jedna trka i to u nedjelju. Na njoj je slavio favorit Milovan Vesnić u opel vektri ST, ispred Zorana Kastratovića u reno kliju, dok je Pavle Komenović u svojoj vektri bio prespor za pomenutu dvojicu.

Prvog dana auto-vikenda u Zalužanima vožene su četiri trke. Na startu trke u Diviziji 1, u kojoj su vozila klase N, pojavilo se deset automobila. Bilo je tu osam "jugića" (klasa N1150) i dva domaća takmičara Saša Milojević (N1600) i Milan Stojnić Džimi (N1400) sa nešto jačim automobilima.

Iskusni vuk Stojnić iskoristio je maksimum iz svog pežoa 106 i zadavao mnogo problema Milojeviću, ali presudio je jači automobil. Isti poredak bio je i u nedjeljnoj trci. Kod "jugića" trijumfovao je Todor Stamenković iz Srbije, ispred svojih zemljaka Nemanje Radovića i Đorđa Miloševića. Stamenković je i u nedjelju prvi stigao do cilja.

Druga trka (Divizija 2) donijela je dvoboj automobila klasa N2000 i N1400, u kojoj je bilo dosta zanimljivih duela na stazi, a na startu su se pojavila čak 23 automobila. Ivan Pokos iz Hrvatske u honda siviku je dominirao na treninzima i kvalifikacijama pa se očekivalo da to uradi i na trci. On je to i učinio ušavši u cilja prvi, ali je kasnije diskvalifikovan jer je utvrđeno da mu je automobil za jedan centimetar niži od propisanog. Tako je pobjeda pripala njegovom zemljaku Valteru Nježiću, drugo mjesto je osvojio Krešimir Bodnaruk iz BiH, a treće Vladimir Filpović u pežou 206, koji je napravio pravi šou na stazi. Bilo je tu svega pa i vožnje preko pasica i petenja, što je oduševilo publiku pored staze. U klasi N1400 najbrži je bio Dragan Filipović iz Srbije, a iza njega su slijedili Mirko Vujačić iz Crne Gore i Dejan Rašević iz Srbije. Pokos je ipak osjetio slast pobjede jer je u nedjelju u drugoj trci opet bio najbrži, a podijum su popunili Nježić i Bodnaruk.

Divizija 3 donijela je na stazu atrkativne automobile klase SP (supreprodakšn) i veliki dvoboj Srbijanaca Žarka Terzića i Darka Božilovića. Terzić u pežou 306 je bio vidno brži od Božilovića jer je vodio prvi dio trke, ali je u drugom zbog problema s elektronikom morao podijum da prepusti rivalu u ford fokusu. Treći kroz cilj je ušao Srbijanac Mirko Milovanović u reno kliju, koji je imao žestoke okršaje na stazi s alfom 147 zemljaka Dragana Stojkovića. Oba autobila su imala vidne tragove "koškanja" na stazi, a i nakon trke njih dvojica su žučno prodiskutovala pojedine poteze rivala. U nedjelju je Terzić bio prvi ispred Stojkovića i Rudolfa Pešovića dok je Božilović odustao.

Posljednja trka u subotu bila je ona u Diviziji 4, u kojoj je Bojan Simić iz Banjaluke u svom FIAT puntu bez problema nadamašio sve rivale. Drugi kroz cilj je ušao Suad Selimović u audiju S4 dok je treći bio Šefik Pehić u opel vektri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije