Optuženi paraolimpijci povučeni sa igara

Agencije - 23.08.2012 13:58
Optuženi paraolimpijci povučeni sa igara

LONDON - Članovi Paraolimpijskog tima iz Jordana, koji su suočeni sa optužbama za seksualne prekršaje, neće učestvovati na Paraolimpijskim igrama u Londonu (POI) iduće sedmice.

Jordanski državljani Omar Sami Karadi (31), Motaz al Junadi (45) i Fejzal Hamaš (35) optuženi su za seksualne prekršaje u Antrimu u Sjevernoj Irskoj tokom priprema za POI.

Organizacioni komitet Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Londonu (LOCOG) saopštio je da im je jordanski Nacionalni paraolimpijski komitet saopštio da imenovani sportisti neće učestvovati na igrama i da su vraćeni u matičnu državu.

Jordanski kralj Abdulah pokazao je lično interesovanje za ovaj slučaj.

Pred sudom u Kolorejnu u Irskoj odobrena je kaucija u iznosu od 790 dolara uz garanciju od 7.937 dolara od jordanske vlade za svakog od optuženih.

Jordanski tim je jedan od nekoliko međunarodnih reprezentacija koji je sportski kompleks "Antrim forum" koristio za treninge pred Igre, koje u Londonu počinju naredne sedmice.

Tri muškarca, od kojih se dvojica takmiče u invalidskim kolicima, članovi su jordanskog Paraolimpijskog tima u dizanju tegova. Hamaš se suočava sa dvije tačke optužnice za navođenje djeteta na seksualnu aktivnost.

Karadi je optužen po tri tačke za seksualni napad i jednu za voajerstvo. Najmanje dva napada su protiv djece.

Junadija vlasti terete za seksualni napad. Svi prekršaji desili su se između 16. i 20. avgusta.

Jordanska Ambasada u Londonu je u objavljenom saopštenju izrazila žaljenje zbog incidenata, koji su doveli do iznošenja optužbi protiv članova paraolimpijskog tima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.