Olimpijske igre

Vanzemaljci s Jamajke

Vanzemaljci s Jamajke
Vanzemaljci s Jamajke

Atletičari Jamajke oborili su svjetski rekord i osvojili zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara u vremenu 36,85 sekundi, što je za 20 stotinki brže od starog najboljeg vremena.

Srebrna medalja pripala je štafeti SAD sa novim nacionalnim rekordom (37.04), a bronza štafeti Trinidada i Tobaga (38.12).

Bolt, trostruki uzastopni olimpijski šampion, u svom stilu je prokomentarisao ishod trke.

"Johan Blejk je odličan, a siguran sam da će se do Rija 2016. godine pojaviti još neki mladi trkači. A što se tiče našeg rezultata u štafeti, očigledno je da nismo ljudi jer niko nikad nije trčao ispod 37 sekundi. Zato kažem da smo mi vanzemaljci. Pali smo iz svemira kao Mister Bin", rekao je Bolt.

Nakon odbrane zlata na 100, 200 i 4x100 metara u Londonu Bolt je sam sebe proglasio legendom, ali predsjednik MOK-a Žak Rog mu osporava tu titulu. Ipak, to nimalo ne zabrinjava najbržeg čovjeka današnjice.

"Taj me čovjek ne može isprovocirati, ali bih mu prije svega želio postaviti pitanje: Šta još moram da učinim da bih postao legenda? Pobijedio sam u Pekingu i Londonu u svim disciplinama u kojima se takmičim, osvojio sam i zlato na Svjetskom prvenstvu i uz to sam nekoliko puta obarao svjetske rekorde. Ne znam šta još da uradim. Stoga, kada vi novinari idući put sretnete Roga, pitajte ga šta još on misli da treba da učinim, a da nijedan čovjek to nikad nije uspio", poručio je Bolt.

Ja sam dosta lijena osoba i uvijek bih se samo odmarao i opuštao, kaže Bolt

Nakon dodjele medalja za trku štafeta 4x100 metara Jamajčanin se zabavljao s publikom pokretanjem meksičkih talasa ili popularne "ole" na tribinama.

"Volim da pomjeram barijere i radim stvari koje niko prije nije uradio, ali volim i dobro da se zabavljam. Komunikacija s publikom je bila sjajna i siguran sam da su i gledaci uživali. Na neki način time sam rekao 'zbogom' Londonu. Ovdje sam došao kako bih ušao u legendu i želio sam da zahvalim publici na podršci koju mi je pružala tokom nastupa", naglasio je atletičar sa Jamajke.

Njegov trener za nastavak karijere namjerava da ga priprema i za trke na 400 metara, čime Bolt nije pretjerano oduševljen:

"Ostvario sam svoje namjere i želje, a sada ću razgovarati s trenerom o idućim izazovima. On želi da učim kako da se takmičim i na 400 metara, ali ja bježim od toga od onog trenutka kada sam vidio program treninga za trkače na 400 metara. Biće to žučna prepirka".

Na novinarsko pitanje gdje se vidi za deset godina, Bolt je bio direktan i otvoren.

"U 2022. godini nadam se da ću se negdje odmarati i izležavati se. Želio bih da živim usporenim tempom, možda pokrenem kakav posao. Ja sam dosta lijena osoba i uvijek bih se samo odmarao i opuštao", zaključio je Usein Bolt.

Ronaldo bolji od Mesija

Zna se da je Usein Bolt fudbalski zaljubljenik, te da je veliki fan Kristijana Ronalda i njegovog Real Madrida. Najbrži čovjek današnjice se tako uključio i u raspravu o fudbaleru koji bi trebalo da osvoji "Zlatnu loptu".

"Bez ikakve sumnje Kristijano je bolji od Lionela Mesija. Kompletniji je igrač. Ronaldo je zabavna osoba i veliki čovjek", dodao je Bolt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije