Olimpijske igre

Bogdan Obradović: Osvojiće Novak zlato u Londonu

Bogdan Obradović: Osvojiće Novak zlato u Londonu
Bogdan Obradović: Osvojiće Novak zlato u Londonu

Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, rekao je da će Novak Đoković osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Dres Srbije će na terenima Vimbldona tokom Igara nositi: Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, kao i dame Ana Ivanović i Jelena Janković. Pored singla, srpski igrači će se takmičiti i u dublu. Viktor i Novak te Zimonjić i Tipsarević pokušaće da se domognu medalje, dok će Zimonjić sa Anom Ivanović učestvovati i u miks dublu.

Uz tenisere u Londonu će kao šef teniske delegacije biti Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup tima.

"Siguran sam da teniseri mogu da donesu Srbiji najmanje dve medalje, niko ne bi bio srećniji od mene. Potencijal sigurno postoji, jer su momci i devojke u najboljim igračkim godinama. Motiv je ogroman, nakupila se energija, igrači jedva čekaju početak takmičenja. Nije isto igrati za nacionalni tim i na turu. Našim teniserima mnogo znači to što predstavljaju svoju zemlju na ovako velikom takmičenju, nema sumnje da će uraditi sve da se nađu na pobedničkom postolju", kaže Obradović za "Sportal.rs".

Drugi reket svijeta je među glavnim favoritima za osvajanje zlatne medalje u Londonu.

Federer nema osećaj nacionalne pripadnosti kao naši igrači, kaže Obradović

"Za Novaka su ove Olimpijske igre posebno važne. Znamo koliko voli svoju zemlju, sa koliko motiva igra za reprezentaciju. Nema sumnje da on o Londonu razmišlja još od početka godine. Fokusirao se samo na Rolan Garos i Olimpijske igre. Slažem se da su mu Igre važnije od Vimbldona, koji je osvojio prošle godine. Nemate priliku svake godine da osvojite zlatnu medalju, već samo dve, ili ako imate sreće, možda tri šanse tokom karijere. Napašće Novak zlatnu medalju u Londonu, ima mnogo motiva, u sjajnoj je formi, mentalno je spreman za najveće sportsko takmičenje na svetu, a ovo je i šansa da se ponovo vrati na vrh", dodao je Obradović.

Rodžer Federer će biti najveći konkurent Novaku, ali Obradović kaže da srpski as ima nešto što Švajcarac nikada neće imati:

"Švajcarci su specifični, mislim da Federer nikada nije gledao ili navijao za saigrača iz reprezentacije. Kod nas je drugačije, mi funkcionišemo kao porodica. Federer nema osećaj nacionalne pripadnosti kao naši igrači. To može da deluje demotivaciono."

Teniseri su već dokazali da znaju kako se igra za reprezentaciju, čak i kada nisu bili u formi, u dresu Srbije su znali da odigraju fenomenalno.

"Momci su osvojili Dejvis kup, devojke su u finalu Fed kupa. Imamo pravo da verujemo da će baš oni Srbiji doneti medalju. Momci će sigurno mnogo doprineti atmosferi u našem timu. Znamo da su veliki prijatelji, da su jedan drugom podrška, a znaju da naprave dobru atmosferu i van terena. Preneće oni dobro raspoloženje i na ženski deo ekipe, ukoliko bude bilo potrebno. Navijaćemo jedni za druge, kao i za naše ostale sportiste, koliko nam obaveze budu dozvoljavale. Nećemo biti u Olimpijskom selu, ali ćemo tamo provoditi svaki slobodan momenat. Verujem da ćemo imati podršku i naših navijača u Londonu. Ova generacija tenisera još nije rekla sve što je imala, biće oni razlog za slavlje, što da ne, i na sledećim Igrama, potpomognuti mlađim snagama", istakao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije