Olimpijske igre

Delegacija Sjeverne Koreje stigla na ZOI

Delegacija Sjeverne Koreje stigla na ZOI
Foto: N.N. | Delegacija Sjeverne Koreje stigla na ZOI

SEUL - Delegacija Severne Koreje predvođena sestrom severnokorejskog lidera Kim Jo Džong doputovala je danas u Pjongčang, gdje će prisustvovati svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Kako se navodi, sestra lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una je prvi član te poriodice koji je posjetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953), prenosi AP.

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsjjednikom severnokorejske skupštine Kim Jong namom (90), a prema agendi on bi trebalo da se tokom trodnevne posjete u subotu sastane sa južnokorejskim predsjednikom Mun Dža-inom.

Prilikom dolaska Kim Jo Džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera.

Pozdravila se uz smješak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong gjon.

U delegaciji Sjeverne Koreje nalaze se i predsjednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo Džong preneti južnokorejskom predsjedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i prijedlog za samit dva lidera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije