Olimpijske igre

Divac: Pitajte političare zašto je Kosovo primljeno u MOK

Divac: Pitajte političare zašto je Kosovo primljeno u MOK
Divac: Pitajte političare zašto je Kosovo primljeno u MOK

BEOGRAD - Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije /OKS/ Vlade Divac izjavio je da nije iznenađen prijemom Kosova u Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ i da pitanje zašto nije bilo glasova protiv prijema treba postaviti političarima.

"Ne želim da pričam o tome zašto nije bilo glasova protiv, to je pitanje za političare, mi smo sportska organizacija", rekao je Divac.

On je naglasio da je prijem Kosova mogao biti očekivan još prije tri mjeseca i dodao da  niko u OKS nije iznenađen načinom glasanja, koje je bilo bez ijednog glasa protiv.

"MOK je nezavisan. Posle Olimpijskij igara  u Londonu pričao sam sa predsjednikom MOK Tomasom Bahom, koji je rekao da shvata i razume situaciju, ali da je odluka takva kakva jeste", rekao je Divac.

 Kosovo je danas primljeno u punopravno članstvo MOK-a što znači da će moći da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. 

MOK je započeo razmatranje zahtjeva samoproglašenog Kosova za prijem prije pet godina, godinu dana nakon što je ta južna srpska pokrajina 2008. samoproglasila nezavisnost. 

Olimpijski komitet Srbije uložio je u oktobru protest MOK zbog najave prijema Kosova u punopravno članstvo te organizacije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije