Olimpijske igre

Felps ima želju da putuje i da igra golf

Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps prije nekoliko dana je završio karijeru, pa su se mnogi pitali šta je sljedeće za njega.

Felps je istakao da sada, po završetku karijere, ima tri cilja, a to su: da ostane vitak, da proputuje svijet i poboljša svoju golf igru.

"Ne želim više da dovedem sebe u tjelesno stanje u kakvom sam bio 2009. godine. Tada sam, za šest mjeseci poslije Olimpijskih igara u Pekingu dobio 12 kilograma. Ovoga puta ću pokušati da održim svoju težinu", rekao je 27-godišnji Felps, koji je karijeru završio kao osvajač 22 olimpijske medalje, od kojih je 18 zlatno.

Felps je istakao da još ne shvata da mu je karijera završena, ali da će uskoro sve doći na svoje.

"Želim da proputujem svijet i želim da naučim da igram golf. Ako budem ikada više plivao, samo ću se brčkati u plićaku. Kada sam u rijetkim prilikama posljednjih godina bio na odmoru, uopšte nisam želio da ulazim u okean. Bilo mi je vode preko glave. Ali, sada je takmičarski dio moje karijere završen, ali to ne znači da sam završio sa sportom. Ovaj sport mi je pružio toliko toga, volim plivanje i nastaviću i dalje da radim na svom cilju, a to je da dovedem plivanje na jedan sasvim drugi nivo. To nisam uspio tokom svoje karijere, ali nikada nije kasno", naglasio je Felps.

Felps je istakao da planira da ostane u sportu, što potvrđuje riječima da će sljedeće godine sigurno prisustvovati Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Barseloni. Takođe, majka ga je natjerala da joj obeća da će je voditi na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, ali će tamo biti u ulozi gledaoca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije