Olimpijske igre

Hansdoter zlatna, Šifrin bez medalje u slalomu

Hansdoter zlatna, Šifrin bez medalje u slalomu
Foto: Tanjug | Hansdoter zlatna, Šifrin bez medalje u slalomu

Ženski slalom donio je prvi pravi šok alpskog programa u Pjongčangu – neprikosnovena Mikaela Šifrin ostala je bez medalje u svojoj najjačoj disciplini.

Pobjednica slaloma je Frida Hansdoter iz Švedske, koja je za pet stotinki nadmašila vodeću iz prve vožnje, Švajcarkinju Vendi Holdener.

Austrijanka Katarina Galhuber je nestvarnom drugom vožnjom, u kojoj je nadmašila sve protivnice za bar sedam desetinki, skočila sa devete na treću poziciju i ostavila Amerikanku bez medalje za samo osam stotinki.

Šifrin, koja brani olimpijsko zlato, trostruka je vezana prvakinja svijeta i na putu je ka petom kristalnom globusu u slalomu za posljednjih šest godina, imala je priličnu prednost u odnosu na Galhuber i držala kontrolu sve do završnice vožnje, kada joj je vrijeme nekako izmaklo. Tako je srušen njen san o pet zlata, započet pobjedom u veleslalomu 24 sata kasnije.

 

Reprezentativka Srbije Nevena Ignjatović završila je na 26. mestu, sa zaostatkom od 4.85. Baš kao i u veleslalomu, 24 sata ranije, ona je top 30 obezbijedila u prvoj vožnji, a u drugoj je vozila bez mnogo rizika.

Ovo je treći top 30 plasman srpskih alpskih skijaša u dosadašnjem toku Igara.

Hrvatica Andrea Komšić završila je na poziciji 31. Njena zemljakinja Ida Štimac odustala je u drugoj vožnji. Elvedina Muzaferija iz BiH i Jelena Vujičić iz Crne Gore nisu završile ni prvu trku.

Veliki problemi sa vjetrom u ski-centru Jongpjong napravili su velike probleme sa rasporedom alpskih skijaša, pa se slalom vozi samo 21 sat po završetku veleslaloma, što predstavlja problem za Šifrin, Hansdotir i druge skijašice koje su nastupile i u četvrtak.

Takođe, baš kao i četvrtak, i petak ima dupli program, jer će između dvije slalomske trke muškarci voziti superveleslalom.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije