Olimpijske igre

Njemačkom olimpijcu tegovi od 196 kilograma pali na glavu

Njemačkom olimpijcu tegovi od 196 kilograma pali na glavu
Njemačkom olimpijcu tegovi od 196 kilograma pali na glavu

Na trenutak se činilo da je sve u najboljem redu. U narednom, činilo se da je drama koja se desila u djeliću sekunde kobna po život olimpijca. Njemački dizač tegova Matijas Štajner ipak je preživio iako su mu tegovi teški 196 kilograma pali na glavu.

Štajner je ranije uspijevao da bez previše poteškoća podigne i 200 kilograma, no četiri kilograma manja težina umalo nije bila kobna po njega na Olimpijskim igrama u Londonu.

Po dolasku pred tegove ništa nije odavalo utisak da će biti bilo kakvog problema, pa je i sam početak dizanja protekao u najboljem redu.

Nijemac je uspio da odigne šipku sa tegovima od poda, prođe njome ispred lica i podigne je, dok je čučao, iznad glave.

Međutim, u djeliću sekunde, Štajneru je ponestalo snage da 196 kilograma izdigne tako što će uspraviti svoje tijelo.

Ruke su počele da mu se tresu prilikom podizanja iz čučnja, noge nisu izdržale, a onda je šipka sa velikim teretom pala. Pravo preko njegove glave, skoro niz vrat.

Nekako je njemački olimpijac uspio da u djeliću sekunde pomjeri glavu, pa je teg skliznuo bez da ga je šipka udarila pravo po tjemenu, ali su tegovi pali dobrim djelom i na njegovu nogu.

Pritrčale su ljekarske ekipe, volonteri su razvili olimpijsku zastavu da se drama ne bi odvijala pred publikom i TV ekipama, ali je Štajner nepunih minut, dva kasnije - ustao kao da se ništa nije desilo i otpozdravio svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije