Olimpijske igre

Nović na otvaranju Olimpijade

Nović na otvaranju Olimpijade
Nović na otvaranju Olimpijade

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović zvanično će prisustvovati sutrašnjem otvaranju Ljetnih olimpijskih igara u Londonu i današnjoj ceremoniji podizanja zastave BiH na jarbol u Olimpijskom selu, potvrđeno je u Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Nović odlazi u London na osnovu odluke Savjeta ministara BiH, a zbog mjera štednje i ranije preuzetih obaveza nije predviđeno da zvanično u ime BiH na Olimpijadu otputuju drugi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti. 

Uz sportiste iz BiH koji će se takmičiti na Olimpijadi i njihove trenere, ceremoniji podizanja zastave BiH zakazanoj za 18 časova prisustvovaće i članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović sa saradnicima.

U London je otputovalo šest olimpijaca iz BiH - plivačica Ivana Ninković iz Trebinja, džudista Amel Mekić - koji će nositi zastavu BiH na ceremoniji otvaranja Olimpijade, atletičari Lusija Kimani i Kemal Mešić, plivač Esnar Hajder i strijelac Nedžad Fazlija.

Sa sportistima su juče otputovali i treneri Branislav Crnogorac, Siniša Marčetić i Fuad Mešić, Muhamed Smajlefendić i Esad Mavrić.

Šef Misije BiH i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić u Londonu je od ponedjeljka i juče je dočekao delegaciju BiH na aerodromu "Hitrou".

Osim Novića, danas će im se pridružiti i članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, Siniša Kisić i Marijan Kvesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije