Olimpijske igre

Pobjednica imala sreće

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva nije uspjela da u Londonu odbrani titule osvojene u Atini 2004. i Pekingu 2008, a ovogodišnje Igre napušta sa bronzom.

Imajući u vidu da je 28 puta obarala svjetski rekord, a da je njeno i najbolje svjetsko ostvarenje svih vremena pet metara i šest centimetara, londonski nastup okončala je razočaravajuće, ne preskočivši više od 4,70.

Dva puta je Isinbajeva rušila letvicu na 4,75, za treći pokušaj odabrala je pet centimetara viši zadatak, ali kako je i on okončan neuspjehom, sjajna Ruskinja morala je da se zadovolji bronzom.

Američka olimpijka Dženifer Sur je do zlata stigla preskočivši ono što Isinbajeva nije uspjela - 4,75, a Kubanki Jarislej Silvi je pripalo srebro s istim rezultatom.

Bez zlata je ostala jer je letvicu rušila i na "laganih" 4,45 prilikom svog prvog skoka u finalu.

Na opšte iznenađenje, Isinbajeva se nije baš ponijela sportski poslije gubitka "već viđenog" zlata u Londonu.

"Pobjednica je... imala sreće. Šta, skaču bolje mene? Apsurdno", kazala je Ruskinja i otkrila šta ju je spriječilo da se domogne najvišeg stepenika pobjedničkog podijuma:

"Imala sam problem s vjetrom, duvao je u leđa, uticao na kukove. Neki ljudi su srećniji od drugih. Ne kažem da imaju više sreće od mene, ali tako je bilo ovoga puta. Na 4,75 je počeo jak vjetar... i desilo se šta se desilo. Ali, nisam razočarana. Moji svjetski i olimpijski rekordi su netaknuti, a djevojke i dalje skaču kako skaču", rekla je Isinbajeva.

Ruska skakačica do OI nije imala ozbiljnu konkurenciju, pa su krenule priče da bi zbog nedostatka motivacije mogla da se povuče. Ipak, ona kaže da još ne može da odluči da li će se i kada penzionisati.

"Moj plan je bio da osvojim zlato u Londonu i penzionišem se. Ali, ne želim da se penzionišem sa bronzom. Sada razmišljam o Riju. Možda ću tamo osvojiti zlato i onda se povući. Mijenjam odluke svakog dana", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije