Olimpijske igre

Prekinuta istraga protiv 95 ruskih sportista

Prekinuta istraga protiv 95 ruskih sportista
Foto: Ilustracija | Prekinuta istraga protiv 95 ruskih sportista

Svjetska antidoping agencija (WADA) prekinula je istragu protiv 95 ruskih sportista koji su pomenuti u izvještaju predsjedavajućeg nezavisne komisije WADA Ričarda Maklarena, saopštio je "New York Times".

Prema internom izvještaju koji je kružio među članovima te organizacije proteklih dana, u 95 od 96 slučajeva koji su razmatrani u ovom trenutku WADA nije našla ubjedljive dokaze da su ruski sportisti kršili antidoping pravila. Imena sportista nisu saopštena.

„Nema dovoljno dokaza da bi se tvrdilo da je ovih 95 sportista prekršilo antidoping pravila“, saopštio je generalni direktor WADA Oliver Nigli u internom pismu organizacije u koje je "New York Tiomes" imao uvid.

Godine 2016. objavljena su dva dijela izvještaja nezavisne komisije pod rukovodstvom Maklarena o upotrebi dopinga od strane ruskih sportista. U izvještaju se tvrdilo da je više od hiljadu sportista učestvovalo u manipulaciji doping-testovima na različitim turnirima u 30 sportova.

Pored toga, Maklaren je izjavio da je u Rusiji postojao državni sistem koji je manipulisao doping-testovima i pokrivao sportiste.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije