Olimpijske igre

Rusi objavili spisak dopingovanih osvajača olimpijskih medalja u Pekingu

Rusi objavili spisak dopingovanih osvajača olimpijskih medalja u Pekingu
Rusi objavili spisak dopingovanih osvajača olimpijskih medalja u Pekingu

MOSKVA - Ruska novinska agencija Tass objavila je spisak sa 14 takmičara, iz tri sporta, koji su bili pozitivni nakon ponovljenog pregleda doping testova sa Olimpijskih igra 2008. u Pekingu, koji je zahtijevao Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Na spisku je 11 atletičara i atletičarki, dvije dizačice tegova i jedan veslač. 

Ruska atletska federacija na svojoj službenoj stranici  objavila da niko ko je u prošlosti koristio nedozvoljana sredstva neće moći nastupiti na olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru.

Na spisku su atletičarke i atletičari:  Julija Čermošanskaja, zlatna u štafeti na 4x100 m, Marija Abakumova, srebrna u bacanju koplja, Anastasija Kapačinskaja i Tatjana Firova, srebrne u štafeti 4x400 m, Denis Nižegorodov, bronzani u brzom hodanju na 50 km, Inga Abitova, trkačica na  10.000 m, Denis Aleksejev, bronzani na 400 m, Jekaterina Volkova, bronzana  na 3000 m sa preprekama, desetobojac  Aleksander Pogorelov, bacač  kugle  Ivan Jušakov i Ana Čičerova, bronzana u  skoku u vis,  veslač Aleksander Kornilov, te srebrna i bronzana u dizanju tegova Marija Šajnova i Nadežda Jevstjukina.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije