Olimpijske igre

Samardžija i Skaka preuzeli olimpijsku zastavu

Samardžija i Skaka preuzeli olimpijsku zastavu
Samardžija i Skaka preuzeli olimpijsku zastavu

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i Sarajeva Abdulah Skaka preuzeli su, kao domaćini Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EJOF 2019, olimpijsku zastavu koju sutra treba da donesu u BiH.

Samardžija i Skaka preuzeli su zastavu sinoć na svečanoj ceremoniji zatvaranja 13. EJOF-a koji se od 12. februara održavao u turskom gradu Erzurumu.

Predstavnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva prisustvovali su prijemima koje su organizovali gradonačelnik Erzuruma Mehmet Sekmen i guverner istoimene pokrajine, saopšteno je iz grada Istočno Sarajevo.

Domaćini ovogodišnjeg EJOF-a ponudili su delegacijama Sarajeva i Istočnog Sarajeva podršku i svesrdnu pomoć u organizovanju narednog festivala koji bi za dvije godine trebalo da bude održan u ova dva grada.

Samardžija i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić smatraju da gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo mogu uspješno da organizuju EJOF 2019 ako svi nivoi vlasti u BiH ispoštuju finansijske garancije koje su dali kako bi se na vrijeme obezbijedila infrastruktura koja nedostaje, odnosno, revitalizovali sadržaji koji već postoje.

U Erzurumu su prethodnih dana boravili i predstavnici Izvršnog komiteta EJOF-a 2019 koji su pratili sve organizacione pripreme turskih domaćina radi potrebnih iskustava za 14. EJOF koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije