Olimpijske igre

U susret najvećem sportskom događaju

U susret najvećem sportskom događaju
U susret najvećem sportskom događaju

ISTOČNO SARAJEVO - U organizaciji gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije i Sarajeva Ive Komšića danas je svečano predstavljena zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala "EJOF 2017", čime se zvanično najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Samardžija je istakao da ovim činom gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo idu "polako, ali sigurno" u susret najvećem sportskom događaju nakon Zimskih olimpijskih ugara 1984. godine i dočeku olimpijskog plamena koji će označiti početak "EJOF-a 2017".

"Organizacija `EJOF-a` velika je privilegija za nas, a ujedno i velika šansa da se na najbolji mogući način predstave svi potencijali i resursi sa kojima mi raspolažemo", rekao je Samardžija, dodavši da su dva grada svjesna odgovornosti i učiniće sve da ova manifestacija protekne u najboljem redu i ostane svima u dobro sjećanju.

Samardžija je naglasio da su ovoj manifestaciji podršku dali svi nivoi vlasti u BiH, jer bez njihove pomoći ne bi mogli održati "EJOF".

Prema njegovim riječima, ovo će biti prilika da se u toku sedam dana, koliko će trajati "EJOF 2017" sreću i ljudi iz biznisa i da se zaključuju novi ugovori, a nakon ove sportske manifestacije očekuje da će oni koji osjete ove olimpijske planine vidjeti da se mogu organizovati i mnogo veće manifestacije od ove.

Samardžija je naglasio da nakon promocije zastave, gradovima tek predstoji ozbiljan posao, u saradnji sa prije svega Savjetom ministara BiH, jer će predsjedavajući preuzeti koordinišuću ulogu.

Komšić je istakao da je ovo prvi konkretan korak u pripremama "EJOF-a 2017", a zastava je ispred Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo otišla na Pale, nakon čega će obići i opštine Sarajeva, a završna manifestacija je u Zetri.

On je naglasio da će zastava biti izložena na vidno mjesto, zajedno sa tajmerom koji će odbrojavati dane do početka olimpijade.

Prema njegovim riječima, ovo je velika manifestacija koja će zbližiti omladinu ne samo BiH, već iz cijelog regiona i svijeta.

Generalni sekretar "EJOF-a 2017" Saša Klepić istakao je da će na tom festivalu učestvovati oko 1.500 takmičara iz 49 zemalja, podsjetivši da je na "ZOI 84" učestvovalo 1.280 takmičara.

Trener reprezentacije BiH u bijatlonu Bojan Minić istakao je da je veoma značajno da se ovakva manifestacija organizuje u BiH, i u Istočnom Sarajevu i u Sarajevu, te naglasio da će se svi potruditi da u najboljem mogućem svjetlu predstave BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije