Olimpijske igre

Vonova rasula djedov pepeo po Pjongčangu

Vonova rasula djedov pepeo po Pjongčangu
Foto: Ilustracija | Vonova rasula djedov pepeo po Pjongčangu

Američka skijašica Lindzi Von odlučila je da oda počast svom djedu po završetku svoje posljednje trke na Zimskim olimpijskim igrama Pjongčangu.

Vonova je prije Igara konstantno govorila da će skijati za svog djeda, koji je preminuo u novembru prošle godine. U njegovu čast je osvojila bronzu u spustu, a u petak je rasula njegov pepeo po stijeni u blizini staze na kojoj se takmičila u toj disciplini.

"Znam da bi mu značilo da se vratio ovdje, jedan njegov dio će zauvijek biti u Južnoj Koreji", rekla je Vonova.

Don Kidlou bio je inženjer u američkoj vojsci tokom Korejskog rata. Preminuo je u novembru, u 88. godini. Pred početak Igara u Pjongčangu Vonova je rekla da želi da osvoji zlato u spustu u njegovu čast.

"Očajnički želim da odskijam dobro za njega, mnogo mi nedostaje. Bio je veliki dio mog života, zaista sam se nadala da će dočekati da me gleda u Pjongčangu, ali znam da me prati i da će mi pomoći. Pobijediću za njega", istakla je Vonova.

Međutim, nije uspjela da slavi u spustu, već je morala da se zadovolji bronzom. Amerikanka je najavila da su joj Igre u Pjongčangu najvjerovatnije bile posljednje u karijeri. Pored bronze iz Pjongčanga, ima i zlato u spustu iz Vankuvera, kao i bronzu u superveleslalomu sa istih OI.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije