Olimpijske igre

Yahoo news: Ruski sportisti kao tajni agenti

Yahoo news: Ruski sportisti kao tajni agenti
Foto: Tanjug | Yahoo news: Ruski sportisti kao tajni agenti

Iako će se ruski olimpijci u Pjongčangu takmičiti pod olimpijskom zastavom, svima je jasno da će oni predstavljati Rusiju, "bukvalno kao tajni agenti", piše novinar "Yahoo news-a".

On navodi da pojedini ruski sportisti čak i izgledaju kao da su likovi iz holivudskih filmova, prenosi "Sputnjik"

Olimpijske igre u Pjongčangu otvorene su nadmetanjem ruskog i američkog dubl miks tima u karlingu.

"Uostalom, zvanično to nije bila Rusija", naveo je novinar "Yahoo news-a", objašnjavajući da su, usljed doping-skandala, to "olimpijski sportisti iz Rusije".

"To jest, čak su i ruski olimpijci tajni agenti", zaključio je autor teksta. 

Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da je neophodno kazniti Rusiju, ali da se ne smiju kažnjavati sportisti za koje nije dokazano da su koristili doping. 

"Svakome ko nije kao bakšiš dobio udio u kompaniji za proizvodnju nikla na Uralu jasno je da MOK zapravo ne kažnjava Rusiju", tvrdi novinar.

Prema njegovim riječima, mnogi od onih koji su dobili parnice pred Sportskim arbitražnim sudom, uspjeli su to zato što je Ruska antidoping agencija uspjela da uništi neposredne dokaze. 

"Nije slučajno što dvoje olimpijaca iz Rusije — Aleksandar Krušeljnicki i Anastasija Brizgalova, koji su se takmičili u dubl miks timu u karlingu, izgledaju kao da su spremni za kasting. Brizgalova kao da je izašla direktno iz filma o Džejmsu Bondu, a Krušeljnicki iz ’Forsaža‘. Sve u svemu, Rusija ’troluje‘ cijeli svijet, šaljući na takmičenje tim koji izgleda kao da su dvostruki agenti", piše autor teksta. 

Novinar "Yahoo news-a" smatra da je cijela priča o učešću ruskih sportista na Olimpijskim igrama, zapravo, farsa. Prema riječima autora, iako se sportisti iz Rusije takmiče pod olimpijskom zastavom, svi znaju ko su oni. 

"Na kraju krajeva, olimpijci iz Rusije biće odeveni u crvenu i bijelu boju, tradicionalnu za Rusiju. Izgledaće kao Rusi. MOK navodi da je to, ipak, malo drugačija nijansa crvene. Ah, da, pa onda je sve jasno“, ironičan je autor "Yahoo news-a".

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije