Olimpijske igre

Zlatić: Svestan sam težine olimpijske medalje

Zlatić: Svestan sam težine olimpijske medalje
Zlatić: Svestan sam težine olimpijske medalje

LONDON - Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić, koji je osvojio bronzanu medalju u disciplini 10 metara pištolj, izjavio je danas da je svjestan težine koju donosi takav uspjeh.

"Presrećan sam zbog ovog uspeha i svestan činjenice da sam obradovao sunarodnike. Čuo sam da je prenos finala u Srbiji bio izuzetno gledan, zbog čega mi je uspeh još draži", rekao je Zlatić, kome je pripređen prijem u Klubu Srbija u Londonu. "Ova bronza mi je draga gotovo kao zlato, mnogo rada sam uložio da bih do nje stigao. Ali, moram da priznam da su mi i svi drugi uspesi podjednako dragi. Od ostalih očekujem pre svega da daju maksimum, a uveren sam da ovo nije poslednja medalja strelaca na ovim Olimpijskim igrama."

Šef misije olimpijskog tima Srbije Branislav Jevtić podsjetio je da je na prošlim Olimpijskim igrama prošlo više vremena do prve medalje, a da je sada stigla već prvog dana.

"Siguran sam da će ovaj veliki uspeh uticati na samopouzdanje naših sportista", rekao je Jevtić.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac zahvalio se Zlatiću na velikom uspejhu - osvajanju 99 medalje za Srbiju.

"Ovo je sigurno veliki podstrek za sve naše sportiste da krenu njegovim putem. Očekujemo da svi i dalje na najbolji mogući način predstavljaju sebe i našu zemlju, a siguran sam da će dati maksimum u želji da naprave uspeh kao što je to učinio Andrija. Krenulo je dobro, nadam se da će se tako i završiti", rekao je Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije