Olimpijske igre

Zvizdić da vodi organizaciju olimpijade

Zvizdić da vodi organizaciju olimpijade
Zvizdić da vodi organizaciju olimpijade

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da glavni čovjek za operativno vođenje ogranizacije Omladinskih zimskih olimpijskih igara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu 2017. godine treba da bude budući predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Ivanić je danas, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom u Istočnom Sarajevu, rekao da o tome postoji neka vrsta načelne saglasnosti u Predsjedništvu BiH, s obzirom da je riječ o veoma bitnom događaju za BiH. 

Jedna od centralnih tema sastanka Ivanića i rukovodstva grada Istočno Sarajevo bila je obezbjeđivanje finansijskih sredstava za Omladinske zimske olimpijske igre koje 2017. zajednički organizuju gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo. 

Ivanić je naglasio da će nastojati da putem međunarodnih institucija pomogne koliko je moguće gradu Istočno Sarajevo, pogotovo kada je riječ o bolnici Kasindo i Univerzitetu Istočno Sarajevo. 

"Jako dobro poznajem probleme Istočnog Sarajeva. Smatram da je značajno da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske s vremena na vrijeme u Istočnom Sarajevu održava sastanke, a dominantno moje mjesto je u Sarajevu", rekao je Ivanić.  

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ukazao je na loše uslove u kojima se liječe građani u bolnici Kasindo, ali i finansijski problem sa kojima se suočava Univerzitet u Istočnom Sarajevu.  

Ivanić namjerava, nakon konstituisanja novog saziva Savjeta ministara BiH,  da u Istočnom Sarajevu budu održani sastanci predstavnika vlasti i opozicije u institucijama BiH iz Republike Srpske na kojima bi bile razmotrene aktuelne prilike, napominjući da nema bolje lokacije za tu vrstu razgovora.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izrazio je zadovljostvo posjetom predsjedavajućeg Predsjedništva Ivanića gradu Istočno Sarajevo. 

"Zbog važnosti Istočnog Sarajeva treba i ubuduće raditi na tome da svi naši zvaničnici iz Republike Srpske i zajedničkih institucija imaju na umu značaj grada Istočno Sarajevo. Imali smo priliku danas da predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznamo o problemima sa kojima se suočavamo", rekao je Samardžija. 

Samardžija je naglasio da je informisao Ivanića o organizaciji Omladinskih zimskih igara 2017. godine i da je od njega dobio podršku za realizaciju ove značajne sportske manifestacije na najbolji mogući način. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH danas u Istočnom Sarajevu ima sastanke i sa predstavnicima "Kids festivala", delegacijom Saveza košarke u kolicima BiH, te delegacijama opština Krupa na Uni i Sanski Most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije