Ostali sportovi

"Glas" bira najbolje sportiste

"Glas" bira najbolje sportiste
Foto: N.N. | "Glas" bira najbolje sportiste

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, kao najstarija manifestacija tog tipa ne samo na našim prostorima, nego i šire, zaslužuje podršku kako bi bar ostala na dosadašnjem nivou, a ako je moguće i dosegla još viši, zaključak je sjednice Organizacionog odbora, kojom je u petak predsjedavala predsjednica RS Željka Cvijanovićeva i dodala:

"Ovo je 64. put da ćemo dobiti najbolje sportiste, a iz iskustva znam koliko je teško nešto održati sve te godine. Vjerujem da ćemo i ove godine, kao i prethodnih sve uspješno organizovati i da ćemo poslati lijepu sliku u svijet".

Svečano proglašenje najboljih je 21. decembra u Banjaluci, a u petak je održana i prva sjednica žirija na kojoj je potvrđeno da su prijedlozi strukovnih saveza poslati ispravno, te su 22 kandidata za ulazak u najboljih deset.

"Prva sjednica je u suštini bila konstitutivna, a na drugoj, koja će biti održana 7. decembra, skratićemo listu kandidata za deset najboljih, te približiti stavove koji od sportista i sportistkinja su najbliži vrhu liste. Nekoliko časova uoči manifestacije, 21. decembra, sastaćemo se i donijeti konačnu odluku ko će biti najbolji", rekao je član žirija i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija.

U konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu su: Dejan Vitor (karate), David Stanišić (Tekvondo savez), Darko Savić (kajak), Mladena Petrušić (atletika), Dalibor Ilić (košarka), Nikola Bjelajac (plivanje), Milica Ivković (odbojka), Radenko Tomić (boks), Milan Babić (kik-boks), Draško Vujković (vaterpolo), Demir Peco (fudbal), Dragan Babić (rafting), Snežana Marković (stoni tenis), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Galić (kuglanje), Milica Karanović (Tekvondo asocijacija), Vladimir Trbić (biciklizam), Vasilije Vujičić (džudo), Biljana Nedić (Savez košarke u kolicima), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Ivica Vidiček (Savez za sport i rekreaciju invalida).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije