Ostali sportovi

50 triatlona u 50 država za 50 dana

50 triatlona u 50 država za 50 dana
50 triatlona u 50 država za 50 dana

Prosto je nevjerovatno kakav je domaći zadatak svim vrhunskim sportistima zadao Džejms Lorens, Amerikanac, čije ime bi bez problema moglo da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Ono što je radio prethodnih 50 dana graniči se sa nemogućim. Lorens je, naime, 6. juna krenuo u neviđeni izazov od 50 triatlona za isti broj dana. Da malo "začini", radio je to u 50 različitih država, a krenuo je od Havaja. Dnevno je trčao 42 kilometra, vozio bicikl 180 kilometara i  plivao skoro četiri kilometra. Skoro nikada nije trčao sam, uvijek je bio neko ko bi mu se pridružio od sportista iz određenih država. Otac je petoro djece, kaže da su ga upravo oni inspirisali i nagovorili da ispuni ovako nešto.

"Ovo je za moju djecu. Sve što radim, radim za njih. Pokušavam da im budem pravi primjer, da im postavim visoke ciljeve. Želim da budem uz njih što je duže moguće i upravo su mi oni motivacija da uradim ovako nešto", rekao je 38-godišnji Lorens, čiji nadimak je Gvozdeni kauboj.

Amerikanac propagira zdrav način života, radi to na svaki mogući način, a takođe promoviše i zdrav način ishrane pošto je donirao novac i za fondaciju Džejmija Olivera, najpopularnijeg svjetskog kuvara.

"Postoji velika epidemija u ovoj zemlji. Previše smo gojazni, to je činjenica i veliki problem. Moramo da napravimo ozbiljne promjene u našim životima. Treba da promijenimo način na koji jedemo, da budemo aktivniji te da promijenimo životni stil. Moj cilj je da inspirišem druge ljude da budu aktivni. Svi možemo biti dio pokreta za borbu protiv gojaznosti", istakao je Lorens.

Inače, ovo mu je treći svjetski rekord, a još drži rekorde po broju "Iron Man" trka u toku godine (22 za 30 nedjelja u 2010. godini) i ukupan broj ultratriatlona za godinu dana (30 u 2012. godini). (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije