Ostali sportovi

Arapski podsticaj od 120 miliona dolara

Arapski podsticaj od 120 miliona dolara
Arapski podsticaj od 120 miliona dolara

Grupa investitora iz Abu Dabija ponudila je 120 miliona dolara američkom bokseru Flojdu Mejvederu Džunioru za borbu protiv Filipinca Manija Pakjaa, čime su šanse da meč decenije bude održan 2015. postale još veće, tvrde svjetski mediji.

Poznavaoci prilika u svjetskom boksu kažu da ovakav mamac Mejveder sigurno neće odbiti, a bokser koji zbog basnoslovnih zarada nosi nadimak Money (Novac) nedavno je izjavio da je spreman da se bori s legendarnim Filipincem, a čak je odredio i datum - 2. maj.

Pakjao, bokser koji je bio šampion svijeta u osam različitih divizija, već nekoliko godina izaziva Mejvedera, šampiona u pet kategorija, na borbu, ali ona nikako da se dogodi.

Prije dvije godine spekulisalo se da bi oni mogli da se sretnu u ringu u borbi vrijednoj oko 250 miliona dolara, a većina novca bila bi obezbijeđena plaćanjem prava na gledanje.

Mejveder je navodno ponudio Pakjau da nagradni fond podijele po sistemu 60:40, a Filipinac poručuje da novac nije bitan.

"Mejveder može da uzme koliko god hoće novca. Izazivam ga da se borimo već u januaru u humanitarnom meču. Dosad nije odgovorio na ovaj poziv. Tako da novac nije pitanje. Ova borba je stvar prestiža, nasljeđa. Ona je za radost navijača i prije svega za dobrobit boksa", rekao je Pakjao.

Filipinac je čak preko Twittera izazvao Mejvedera na borbu, istakavši da su je navijači čekali dovoljno dugo.

Mejveder je već vlasnik najbogatijeg ugovora u istoriji sporta, a ove godine zaradio je 105 miliona dolara. Osim toga, Mejveder ima perfektan učinak u profesionalnoj karijeri, 47-0, a deset puta je bio šampion svijeta. Pakjao ima skor 64-5-2, a takođe je deset puta bio šampion svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije