Ostali sportovi

Bahić: Dišemo na škrge

Bahić: Dišemo na škrge
Bahić: Dišemo na škrge

Ženski odbojkaški klub Vogošća proteklog vikenda upisao je prvu pobjedu u Premijer ligi BiH (3:1 protiv Sloboda Tuzlafarma), ali ovaj trijumf je samo malo ublažio gorak ukus zbog nezavidne situacije u kojoj se klub nalazi, prvenstveno zbog nedostatka finansija.

Vogošćanke su uspješno prešle dug put od Druge lige Federacije BiH do elitnog bh. takmičenja, ali ogromni problemi prijete da upropaste sav trud.

"Klub funkcioniše, ali dišemo na škrge jer nemamo osnovne uslove za rad. Nedostaju nam finansijska sredstva za mnogo stvari, snalazimo se na razne načine da pokrijemo troškove i da isfinansiramo sve što nam treba, ali to je nemoguća misija. Jedva sastavljamo kraj s krajem, a ono malo novca što ima damo za troškove takmičenja, ali i tu imamo problema", kaže Damir Bahić, trener kluba, i dodaje da se ovakva situacija negativno odrazila i na rezultate:

"Djevojke daju sve od sebe, ali su zabrinute i razočarane slabom brigom. Nemamo redovne treninge, djevojke nisu dobile ni patike, a o stipendijama da i ne govorim. Moramo nešto učiniti da vide da njihovi rezultati nisu uzalud i da neko cijeni ono što rade."

Bahić kaže da ih najviše pogađaju diskriminacija i loš odnos prema ženskom sportu pa su odlučili da učine nešto po tom pitanju. U subotu su organizovali sastanak, na koji su, pored predstavnika opštine i dvorane, bili pozvani mediji i svi oni koji žele da na neki način pomognu klubu.

"Zbog loše organizacije u klubu i neravnopravnog statusa ženskog u odnosu na muški sport, djevojke su odlučile uzeti stvari u svoje ruke i pozivaju sve da im pomognu. Nisu zadovoljne ni tretmanom medija, kojima je nekad važnije da objave neki trač nego da isprate neki rezultat iz ženskog sporta i žele da se to promijeni", kazao je Bahić i dodao da su novi sastanak zakazali za utorak u 18 časova u dvorani "Amel Bećković" u Vogošći s nadom da će njihovu dobru igru pratiti i dobra podrška.

OK Vogošća je inače jedini odbojkaški koletiv iz Kantona Sarajevo koji je član elitnog bh. takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije