Ostali sportovi

Banjalučanin savladao Ismaila Abdula: Deliću evropska kruna (Foto)

Banjalučanin savladao Ismaila Abdula: Deliću evropska kruna (Foto)
Banjalučanin savladao Ismaila Abdula: Deliću evropska kruna (Foto)

LAKTAŠI - Banjalučki bokser Goran Delić, u petak veče u Laktašima, pobijedio je Belgijanca Ismaila Abdula i tako osvojio titulu šampiona Evrope u WBA verziji u kruzer kategoriji.

Delić je do trijumfa stigao odlukom sudija, nakon 12 teških rundi. Za Banjalučkog boksera bili su sudije Pol Tomas (Engleska) – 119:110 i Zan Luj Leglan (Francuska) – 116:113, dok je treći sudija Huan Manuel Garsija (Španija) podijelio po 114 poena obojici boksera.

"Ovo je do sada najteži meč u mojoj karijeri jer se radi o odličnom i brzom bokseru. Ispunila mi se želja da u najjačoj federaciji osvojim evropsku titulu i odmah nakon ovog meča sam dobio ponudu da se u septembru u inostranstvu borim za svjetsku titulu i sve je još uvijek otvoreno. Prije svega želim da se odmorim", rekao je Delić koji je ovim trijumfom ušao medju 15 najboljih boksera svijeta u svojoj kategoriji, a potom se osvrnuo na sam meč:

"Morao sam da kalkulišem sa snagom pošto se radi o odličnom borcu koji ima veoma jak udarac. Dogovor je bio da držim ruke visoko i da budem oprezan. Meč sam morao da odradim taktički veoma dobro".

Spektkl je imao svoju humanitarnu stranu jer je sav prihod od ulaznica otišao na račun Andree Lisac koja očekuje transplantaciju srca u Beču. U sportskoj dvorani u Laktašima okupilo se nešto više od tri hiljade ljudi.

"Najbitnije je da smo prikupili nesto novca za pomoć Andei i da smo ljude na neki način opomenuli da treba da pomažu drugim, iako to oni i sami znaju. Nadam se da će njena operacija da uspije i to će onda da bude prava pobjeda", izjavio je Delić.

Šampionski pojas Deliću su uručili proslavljeni bokser Marijan Beneš i Rus Nikolaj Valujev, dok je u revijalnom djelu večeri nastupila banjalučka pjevačica Jelena Šukalo. Spektaklu u Laktašima prisustvovali su predstavnici mnogih sportskih kolektiva iz Banjalukle i okoline, a svoje mjesto na tribinama zauzeli su i predstavnici FK Borac, KK Igokea, OKI Banjaluka, džudisti iz Laktaša i mnogi drugi.

Prije glavne borbe na programu je bilo šest uvodnih, od toga dvije profesionalne i četiri amaterske. U profesionalnim Denis Marjanovic (Drazenko Ninic) je savladao Mesuda Selimovića (Tom Ket), pošto je meč zbog povrede prekinut u četvrtoj rundi, dok je u boks meču Sanel Papić (Srbija) prekidom u prvoj rundi savladao Duška Pašića (Srbija).

  • 25 mečeva u profesionalnoj karijeri boksovao je Goran Delic i ostvario isto toliko pobjeda.
  • 3 hiljade gledalaca prisustovalo je meču u kome je Goran Delić osvojio evropsku titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije