Ostali sportovi

Begić se nada pobjedi

Begić se nada pobjedi
Begić se nada pobjedi

Napredovali smo od posljednje utakmice u Čelendž kupu, te se nadam pobjedi nad mađarskim predstavnicima, rekao je Almir Begić, trener Odbojkaškog kluba Kakanj, aktuelnih prvaka naše zemlje.

Kakanjci će danas putovati u Mađarsku gdje će sutra sa Diamant Kapošvarom odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Čelendž kupa.

Iako su završili nastupe u domaćoj ligi u jesenjem dijelu sezone, Kakanjci nisu prestajali sa pripremama za utakmice na međunarodnoj sceni.

"Nismo prestajali sa treninzima, te smo nastavili visokim tempom pripremajući se za mađarske predstavnike. Pripreme smo obavili u drugoj dvorani, gdje su uslovi slični uslovima koji nas očekuju u Kapošvaru. Mislim da ćemo biti mnogo spremniji nego u prethodnom kolu. U igračkom kadru nemamo problema. Pojedini igrači su imali male povrede, što smo uspješno sanirali", priča Begić.

Kakanjci su dobili video-zapise utakmica Diamanta, kao i statističke podatke njihovih igrača, na osnovu čega su se pripremali za novi izazov. Prema riječima trenera Begića, utakmicu će odlučiti psihička spremnost igrača.

"Biće nam teško u gostujućoj utakmici, što ne znači da ne možemo slaviti. Imamo dobar tim koji može ostvariti plasman u naredno kolo. Cilj nam je da u Kapošvaru ostvarimo prednost pred revanš meč. Na osnovu podataka koje posjedujemo, jasno nam je kako Mađari imaju sličnu ekipu i da će psihički momenti presuditi pobjednika", rekao je Begić.

Almir Aganović, kapiten aktuelnih prvaka BiH, smatra da njegov tim može do plasmana u naredno kolo.

"Gledali smo nekoliko utakmica koje su odigrali mađarski predstavnici, te smo došli do zaključka da možemo ostvariti dobar rezultat. Cilj nam je da u gostima odigramo na visokom nivou kako bismo na domaćem terenu potvrdili plasman u narednu rundu. Imamo dobru ekipu koja je željna uspjeha. Pred nama je historijska prilika", rekao je Aganović osvrnuvši se na trenutnu formu svoje momčadi.

"U posljednje vrijeme igramo jako dobro. Nismo zabilježili nijedan poraz u domaćoj ligi, te smo odigrali dobro protiv favorizovane Vojvodine. Imamo potrebno samopouzdanje i nećemo se predati. Pred nama je veliki izazov u kojem imamo svoje šanse", dodao je Aganović.

Meč između Diamant Kapošvara i Kaknja biće odigran sutra u 18 sati u Sportskoj dvorani "Kapošvar". Prvi sudija sutrašnjeg susreta je Georgios Karampetsos iz Grčke, dok je drugi sudija Serhi Hulka iz Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije