Ostali sportovi

Beograđani ovacijama pozdravili odbojkašice: Zlato je naše

Beograđani ovacijama pozdravili odbojkašice: Zlato je naše
Foto: Screenshot YouTube | Beograđani ovacijama pozdravili odbojkašice: Zlato je naše

Više hiljada građana večeras je na platou Skupštine Beograda proslavilo uspjeh srpskih odbojkašica i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Zorana Terzića prethodno su na beogradskom aerodromu pri slijetanju aviona dočekane vodenim lukom, najvećom počasti u vazduhoplovstvu, a potom su aplazima i ovacijama pozdravljene na tradicionalnom mjestu proslave uspjeha srpskih sportista.

Koliko su odbojkašice emotivno doživjele da budu na balkonu Starog dvora najbolje pokazuje to što nisu mogle da zadrže suze prilikom intoniranja himne "Bože pravde".

"Teško je opisati ovaj osećaj. Hvala svima na podršci iz Srbije, ali i u Republici Srpskoj", rekla je Brankica Mihajlović, na čije riječi se nadovezala Tijana Malešević porukom "Ovo je naše", pokazivajući na zlatnu medalju.

Najbolja igračica prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji Tijana Bošković nije sakrivala veliku sreću.

"Presrećne smo, divno je videti ljude u ovolikom broju da slave uspeh. Nadam se da će biti još ovakvih prilika", kazala je Bošković, a potom dobila skandiranje "MVP, MVP...".

Svečani doček, sa mnoštvom srpskih zastava, uveličala je i muzička grupa THC familija poznatim stihovima "Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati...".

Odbojkšice su u zgradi Skupštine grada dočekali predsjednik Skupštine Nikola Nikodijević, zamjenik gradonačelnika Andreja Mladenović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Oni su našim sportistkinjama čestitali na velikom uspehu i što su cijelu Srbiju učinili ponosnom i poželjeli im uspjeh na predstojećim takmičenjima.

Srpske odbojkašice u nedjelju su u finalu evropskog prvenstva pobijedile Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) i drugi put, poslije Beograda 2011, došle do kontinentalne titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije