Ostali sportovi

Bh. džudisti se spremaju za nastup na prvim Evropskim igrama u Bakuu

Bh. džudisti se spremaju za nastup na prvim Evropskim igrama u Bakuu
Bh. džudisti se spremaju za nastup na prvim Evropskim igrama u Bakuu

BAKU - Bh. reprezentativci u džudu Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić i Harun Sadiković pripremaju se za nastup na prvim Evropskim igrama u azerbejdžanskom Bakuu.

Nakon što su odlične rezultate na prvoj smotri najboljih olimpijaca Evrope postigli bh. atletičari, od džudista se takođe očekuje borba za najbolji plasman.

BiH će na džudo turniru u Bakuu predstavljati troje sportista. U ženskoj kategoriji nastupiće Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić, dok će u muškoj borbe imati Harun Sadiković.

Prvi nastup će zabilježiti Aleksandra Samardžić, 17-godišnja bh. reprezentativka koju očekuje borba u šesnaestini finala protiv mnogo iskusnije predstavnice Velike Britanije, 28-godišnje Seli Konvej.

Ukoliko se plasira u naredni krug, Samardžićeva će u osmini finala imati meč protiv pobjednice duela Italijanke Džulije Kantoni i Gruzijke Ester Stem.

Najbolja sportistkinja BiH u prošloj godini Larisa Cerić  27. juna nastupiće u osmini finala kategorije +78 kilograma protiv predstavnice Turske Kaje Balkis. Cerić, od koje se očekuje borba za najsjajnije odličje, u tom meču ne bi trebala imati većih problema.

Istog dana će nastupiti i 19-godišnji Harun Sadiković, kojeg u prvom kolu kategorije +100 kg očekuje meč protiv 35-godišnjeg Litvanca Mariusa Paskeviciusa. Pobjednika tog meča u osmini finala očekuje borba protiv 28-godišnjeg Mađara Barne Bora.

Atletičari BiH su ostvarili odlične uspjehe, a ističu se prva mjesta Hamze Alića u bacanju kugle (20,26 m) i Amela Tuke na 800 metara (1:50.16), rezultati kojima su postavljeni rekordi evropskih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije