Ostali sportovi

Bh. tim bio na Festivalu odbojke za djecu u Istanbulu

Bh. tim bio na Festivalu odbojke za djecu u Istanbulu
Bh. tim bio na Festivalu odbojke za djecu u Istanbulu

Odbojkaški tim Bosne i Hercegovine učestvovao je na Festivalu odbojke za djecu Balkana u Istanbulu u spektakularnom ambijentu Zabavnog parka "Vajland", a svi učesnici ovog takmičenja, u skladu sa sloganom "Odbojka pobjeđuje", dobili su zlatne medalje.

Posebna priznanja, organizatori su uručili predsjedniku Odbojkaškog saveza BiH Milutinu Popoviću i Zoranu Avramoviću, predsjedniku Komisije za marketing u Balkanskoj odbojkaškoj asocijaciji.

Ovaj festival je organizovan prvi put, a prema riječima generalnog sekretara Balkanske odbojkaške asocijacije i predsjednika Odbojkaškog saveza Turske Ozgana Mutlugila trebalo bi da postane tradicionalan.

 "Veoma sam srećan što smo uspjeli organizovati ovaj festival, prvi put baš u Istanbulu. Ideja je potekla prije dvije godine i evo sada smo uspjeli da realizujemo naše zamisli. Naš cilj je da se djeca igraju, da se zabavljaju, da su nasmijana i u tome smo uspjeli, a želja nam je da se svake godine ovaj festival organizuje u glavnim gradovima balkanskih zemalja i da ovaj događaj postane tradicionalan. Vidjeli ste, uvijek jedan tim mora da dobije, jedan da izgubi, ali ono što je svima jasno je da odbojka uvijek pobjeđuje", rekao je Mutlugil.

Manifestacija je počela minutom ćutanja koja je posvećena žrtvama poplava u BiH i Srbiji, ali i ranije stradalim rudarima u Turskoj, a svi učesnici oko ruke su nosili crnu traku.

"Nažalost, dogodile su se velike katastrofe i u Turskoj i u regonu,  prije svega u Srbiji i BiH. To su naši prijatelji i mi se zaista saosjećamo sa njima. Ali ono što me raduje jeste da smo ovdje, barem na trenutak, vratili osmijehe na lica djece, raduje me to što smo svi zajedno i što među nama ne postoje granice", dodao je Mutlugil.

Zoran Avramović ističe da su Turska odbojkaška federacija i Balkakanska odbojkaška asocijacija prevazišli očekivaja.

''Utisci su onakvi kakve smo svi očekivali, igrali su odbojku zajedno u jednom timu i dječaci i djevojčice, osim toga pokazali su dio kulturnog nasljeđa, družili se u jednom izvanrednom ambijentu i mislim da je Turska odbojkaška  federacija izborom 'Vajlanda' , jednog ultramodernog zabavnog centra, napravila sjajan posao. Napravljen je odličan prvi korak, ali i podignut standard kada je ovaj događaj u pitanju, jer je Turski odbojkaški savez učinio sve da se dječaci i djevojčice osjećaju prijatno, a na nama koji radimo u odbojci je da vjerujemo da odbojka, u kojoj nema novca kao u drugim sportovima, može da donese veliku radost", kaže Avramović.

A i oni zbog kojih je sve organizovano, najmlađe odbojkašice i odbojkaši, bili su puni ustisaka.

"Uživali smo u svakom trenutku koji smo proveli na terenu, ali i u samom 'Vajlandu', žao nam je što turnir nije trajao duže. Upoznali smo drugare iz drugih klubova u BiH, ali i iz drugih zemalja i ovo je sigurno događaj kojeg ćemo se dugo sjećati", rekao je mladi odbojkaš Ivan Barić.

Na Festivalu su učestvovala djeca iz Albanije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Rumunije, Turske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije