Ostali sportovi

Bh. tim otputovao na EYOF

Bh. tim otputovao na EYOF
Bh. tim otputovao na EYOF

Sportisti koji će predstavljati BiH na Evropskom ljetnom olimpijskom festivalu (EYOF) otputovali su danas u Tbilisi, gdje će takmičenje biti održano od 26. jula do 1. avgusta.

U Gruziji će nastupiti 25. bh. sportista.

"Ponosni smo u OK BiH, jer je ovo poslije beogradskog ljetnog EYOF-a naša najbrojnija ekipa koja će nastupiti na jednom ovakvom takmičenju. Takođe, prvi put ćemo imati predstavnika u ekipnim sportovima, tačnije košarci, a tu su i plivači, džudisti, atletičari i gimnastičari. Prema iskustvu najviše očekujemo od džudista, ali nadam se i vjerujem da će i ostali sportaši dati maksimum i ostvariti svoje najbolje rezultate", rekao je Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Tim BiH u Gruziji činiće, atletika: Lamija Pašalić, Mediha Salkić, Katarina Lemez, Belmin Mrkanović i trener Jasmin Mujić. Džudo: Teodora Božović, Toni Miletić, Filip Stojak, Aleksandar Krsmanović i trener Dragan Božović. Košarka: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Sani Čampara, Srđan Kočić, Amar Barukčija, Vedran Mirković, Timur Ovčina, Aljoša Janković, Adi Alikadić, Nikola Đaković, te treneri Josip Panjdža i Enes Numanović, fizioterapeut Alen Tucaković i sudija Ademir Zurapović. Plivanje: Emina Pašukan, Kosta Vrkeš, Mihajlo Čeprkalo, Angelo Simić i trener Goran Grahovac. Sportska gimnastika: Sergej Malić Čarni i Siniša Kovačević. Šef misije biće Samra Jurišić, a njen zamjenik je Bojan Železnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije