Ostali sportovi

Bokseri Slavije u martu dočekuju Sesvete

Bokseri Slavije u martu dočekuju Sesvete
Bokseri Slavije u martu dočekuju Sesvete

Registracijom preduzeća Regionalna bokserska liga sa sjedištem u Zagrebu juče je i zvanično dato zeleno svjetlo za početak ovog takmičenja.

Petim zajedničkim sastankom, nakon Novog Sada, Loznice, Skoplja i Banjaluke, domaćin je bio Jurica Runtić iz BK Sesvete, a prisustvovali su još predstavnici Loznice, Vojvodine Spartak, Lazarevca, Vardara, te banjalučke Slavije i bijeljinskog Radnika.

"Dvodnevni boravak i niz zajedničkih susreta u Zagrebu poslužili su nam da definišemo skoro sve detalje vezane za Regionalnu ligu. Tako su između ostalog usvojene sve komisije koje će voditi ligu takmičarska, disciplinska, zdravstvena... Potvrđen je ranije utvrđeni kalendar prema kojem je prvo kolo 4. marta", rekao je Miljenko Tomić, predsjednik BK Radnik.

U hrvatskoj prijestolnici obavljen je i žrijeb kojim se u 1. kolu sastaju Slavija - Sesvete, Lazarevac - Radnik, Vardar - Vojvodina, a slobodna je ekipa Loznice. Jedna od bitnijih tema bila je svakako vezana i za finansije.

"Članovi Upravnog odbora Regionalne lige su obavili razgovore sa predstavnicima firme 'Kraš' i očekujemo da sponzorstvo bude do-govoreno. Ostvareni su kontakti i sa još nekim kompanijama. Što se tiče raspodjele sredstava, to je jasno definisano da svi klubovi kao zajednički vlasnici i osnivači firme imaju jednaka prava i obaveze. Nastojaćemo da osiguramo i određena sredstva kao nagradu za šampione", pojasnio je Tomić.

Ambicije Semberaca su gornji dio tabele, ali napominju da nisu favoriti.

"Vjerujem da će Sesvete i Loznica prednjačiti, a u debitantskoj sezoni očekujem da ih mi pratimo u korak", istakao je Tomić.

Za direktora takmičenja imenovan je Dragoljub Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije