Ostali sportovi

Bokseri pred sudom

Bokseri pred sudom
Bokseri pred sudom

Akteri boks meča koji je nazvan "borbom vijeka" uskoro će se naći pred sudom - Mani Pakjao je optužen jer je sakrio da je imao povredu, a Flojda Mejvedera je tužila supruga zbog uvrede ugleda i časti.

Pakjao i njegovi promoteri na meti su zbirne tužbe građana koji smatraju da su zakinuti za ozbiljan novac.

U tužbi, koju potpisuju Stefan Vanel i Kami Rabaran, navodi se da je Pakjao namjerno prećutao povredu ramena i time doveo javnost u zabludu, naročito one koji su kupili karte za meč, izdvojili novac da ga prate na kablovskom kanalu koji se dodatno plaća ili su se kladili na meč.

Već su podnesene dvije grupne tužbe, u Los Anđelesu i Las Vegasu, i Mani i njegovi promoteri moraće da plate oko pet miliona odštete ukoliko sud presudi u korist tužilaca.

Ni Flojdu Mejvederu ne cvjetaju ruže, pošto ga je bivša djevojka tužila sudu i zahtijeva čak 20 miliona dolara odštete.

Džozi Haris, koja s Flojdom ima troje djece, tvrdi da je on dvije nedjelje prije meča dao intervju u emisiji Kejti Kurik, u kom je iznio laži i neistine koje su povrijedile njenu čast i ugled.

Flojd je ispričao kako je Džozi 2010. bila pod dejstvom droge i zaslijepljena od bijesa, kada je u njihovoj kući došlo do fizičkog obračuna. Zbog tog incidenta Mejveder je osuđen za nasilje u porodici i dva mjeseca je proveo u zatvoru.

Džozi navodi da je, zbog toga što ju je okarakterisao kao narkomanku, njena reputacija ukaljana i to na globalnom nivou.

"Tuženi je namjerno u izuzetno gledanom TV programu iznio niz laži i neistina, u proračunatom pokušaju da podigne sebi popularnost uoči važnog meča", navodi se u tužbi kojom Džozi zahtijeva pravdu i 20 miliona dolara odštete.

Tuženi bokseri i da izgube na sudu zbog odštete i sudskih troškova neće bankrotirati. Mejveder je od borbe koju je dobio na poene, i tako ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, zaradio 180, a Pakjao 120 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije