Ostali sportovi

Brčanke ostale u Mostaru

Brčanke ostale u Mostaru
Brčanke ostale u Mostaru

Odbojkašice Jedinstva u petak su ostvarile pobjedu nad Hercegovcem u Bileći i učvrstile lidrsku poziciju na tabeli Premijer lige BiH, ali se ni juče nisu uspjele vratiti u Brčko.

Nakon što su prvu noć u povratku provele u Trebinju, ekipa je u subotu, nakon višečasovne vožnje, uspjela stići do Mostara.

"U blizini smo Mostara i ne možemo dalje. Mi smo u hotelu, nemamo nikakvih problema, ali je veoma upitno kada ćemo moći nastaviti povratak kući. Ako nastavi ovako mogli bismo ostati do aprila u Mostaru, kada se igra i finale plej-ofa", rekao je juče u šali Goran Hadžić, trener aktuelnih šampionki BiH.

Problem u vezi s povratkom je i zabrana kretanja za gotovo sva vozila u Mostarskoj regiji.

"Na snazi je zabrana. U nedjelju smo se možda i mogli pokušati probiti. Međutim, sada se vrijeme dodatno pogoršava i ne smijemo se usuditi krenuti na put. Međutim, šta je tu je, moramo biti strpljivi i čekati. Ovdje u našoj okolini čak ni prodavnice ne rade", dodao je Hadžić. 

Rukovodstvo kluba nastojeće u što skorijem roku riješiti problem, uz naglasak da nikakvi koraci neće biti preduzeti dok svi sigurnosni faktori ne budu potpuno ispunjeni.

"Pratimo stanje na terenu. Nastojimo da im omogućimo prolaz do Konjica, odakle je normalizovan saobraćaj prema Sarajevu. Ti napori zasad su bezuspješni. U rješavanje ovog problema uključeni su čelni ljudi distrikta Brčko", pojasnio je Ranko Krsman, direktor ŽOK Jedinstvo.

Ekipa je već treći dan smještena u hotelu "Amikus", do kojeg je takođe morala prepješačiti određeni dio puta s obzirom na to da su prilazi bili blokirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije